A listavezető Real Madrid abban a tudatban léphetett pályára, hogy ha legyőzi a Getafét, akkor négy pontra növeli az előnyét az Atlético Madrid ellen botló Barcelona előtt. Ennek ellenére Getafe-lehetőségekkel indult a találkozó, Thibaut Courtois-nak több védést is be kellett mutatnia az első negyedórában.

Ezt követően a Real Madrid vette át fokozatosan az irányítást, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott: előbb Vinícius Júnior, majd Isco próbálkozása után mutatott be nagy bravúrt David Soria. Az első félidő folytatásában Raphaël Varane-t le kellett cserélni, minden bizonnyal csak elővigyázatosságból.

A fordulás után a helyzetek helyett inkább a szabálytalanságok és a sárga lapok játszották a főszerepet, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Ezt Zinédine Zidane is megunta, így a 63. percben rögtön hármat is cserélt, pályára küldte Rodrygót, Marco Asensiót és Federico Valverdét is.

Úgy tűnt, ez sem hoz nagy változást, és a királyi gárdának nem sikerül feltörnie a szívósan védekező Getafe-védelmet, a hajrához közelítve azonban megtört a jég: Dani Carvajal harcolt ki tizenegyest, amelyet Sergio Ramos magabiztosan értékesített (1–0) – a blancók csapatkapitányának ez volt az idénybeli kilencedik gólja a La Ligában.

A gólra a vendégek részéről nem érkezett válasz, így a Real Madrid 1–0-ra nyert, és négy pontra növelte az előnyét a Barcelona előtt.

SPANYOL LA LIGA
33. FORDULÓ
Real Madrid–Getafe 1–0 (Sergio Ramos 79. – 11-esből)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK A FORDULÓBÓL
Kedden játszották
Mallorca–Celta Vigo 5–1 (Budimir 13., 52. – az elsőt 11-esből, Cucho 27., Pozo 40., Sevilla 60., ill. Iago Aspas 50. – 11-esből)
Leganés–Sevilla 0–3 (Óliver Torres 23., 35., El Haddadi 82.)
Barcelona–Atlético Madrid 2–2 (D. Costa 12. – öngól, Messi 50. – 11-esből, ill. Saúl Níguez 19., 62. – mindkettő 11-esből)
Szerdán játszották
Deportivo Alavés–Granada 0–2 (Antonín 25., Soldado 49.)
Valencia–Athletic Bilbao 0–2 (R. García 13., 47.)
Real Betis–Villarreal 0–2 (G. Moreno 8., 30. – az elsőt 11-esből)
Real Valladolid–Levante 0–0
Csütörtökön játszották
Eibar–Osasuna 0–2 (R. García 6., 74.)
Real Sociedad–Espanyol 2–1 (Willian José 56., Isak 84., ill. D. López 10.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!