Bár hónapok óta véget ért az íjászok fedett pályás verseny időszaka, a szabadtéri megmérettetésekre, felkészülésekre csak az elmúlt hetekben kerülhetett sor. A koronavírus-járvány miatt jókora késéssel kezdődhetett el a módosított versenynaptár. A Haladás VSE íjászainak viszont jó időszak köszöntött be, hiszen új, szabadtéri edzésre alkalmas pályát találtak.

A Homok úti régi szabadidőközpont területén lett kialakítva egy minden igényt kielégítő terület. A helyszín azonban nem teljesen ismeretlen a versenyzők számára, hiszen itt tavaly egy remekül sikerült erőpróbát is rendezett a szombathelyi együttes a centenáriumi év tiszteletére. Akkor 100 célos viadalt bonyolítottak le ezen a pályaszakaszon.

– Az új pályánk nem csak a már aktívan íjászkodó tagjaink számára lehet vonzó, hanem a még sportágválasztás előtt álló gyerekeknek is egy kitűnő lehetőséget jelenthet. Természetesen még van dolgoznunk kell rajta, hogy kicsit komfortosabb legyen, de az edzéseket már meg lehet tartani. A nyári időszakban nem sok jobb programot lehet kitalálni, mint a jó levegőn történő sportolást. A becsatlakozás folyamatos, és minden eszközt biztosítunk a tanulni vágyóknak. Az első sikeres vizsgák után pedig magukra ölthetik a Haladásos felszereléseket is. Az íjászat köztudottan az egyik legjobb önfegyelemre, kitartásra, összpontosításra nevelő sportág – fogalmazott Takács Gergő szakosztályvezető a Haladás VSE oldalán.

A szakvezető hozzátette azt is, hogy a sportág válóban kortalannak számít, így a legkisebbektől az idősebbeken át bárki kipróbálhatja. Aki pedig kedvet kapott az íjászkodáshoz az a klub szakosztályát keresse.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!