Komoly felkészülést igényelt a nyár első, igazán embert próbáló futóversenye az Ultra Tisza-tó 126 elnevezésű megmérettetése. Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezetében zajlott erőpróbára rengetegen érkeztek. Az NN Ultrabalatonhoz hasonló versenyt egyébként volt aki futva, de akadt aki kerékpáron teljesítette.

Az idei erőfelmérő egyébként annyiban változott, hogy a tavalyi 111 kilométer helyett ezúttal 126 kilométert kellett megtenni. Az indulók között akadt szép számmal profi versenyző, de ott volt a vasi színeket képviselő Bazsó Tibor is,  a Vasi Triatlon SE tagja és többszörös Ironmanként is ismerhetnek. A komoly felkészülés meg is hozta az eredményét.

A 141 indulóból végül 112 ért célba – köztük Bazsó Tibor is. A vasi sportember a 126 kilométert 12 óra 35 perc és 33 másodperc alatt teljesítette. Ez a férfi kategóriában a 9.helyezést, míg az abszolút kategóriában a 11. helyezést jelentette számára. A versenyt végül Csécsei Zoltán nyerte, míg a hölgyek mezőnyében Lubics Szilvia győzött.

Szombathelyt Bazsó Tibor mellertt Horváth Péter (róla akkor írtunk, amikor 100 km futott a Sugar úti pályán) is képviselte. Ő ugyanúgy 126 km futott és sikeresen célba ért 28. lett ideje 14:20:27 volt, míg Horváth Krisztián Celldömölkről 15:21:24 -es idővel teljesítette a távot. Összesen egyébként 116 induló volt a fiú 126 km távján és 93-an érték célba.

A rövidebb egy körös verseny 65 km-es volt. Ezen indult Bodorkós-Horváth Kata is, akinek ez volt első ultra versenye. Kata 20 km-nél a 2. helyen futott, de egy vérhólyag miatt cipőcsere következett, majd később 30 km-nél az őt kísérő kerékpárral technikai problémák adódtak, így el kellett engedni a jó helyezést.

– Új célra, taktikára kellett váltanom, a biztos beérkezésre. Végül én az 53 fős női indulóval rendelkező versenyen 48 ért célba, 45-en szintidőn belül teljesítették az 1 kört. Én a 15. helyen végeztem. Rajtunk kívül, ha jól tudom, 2 csapat indult váltóban. Az egyik a Szombathelyi Futóklub tagjaiból állt, 4 fős volt, míg a másik céges csapatok versenyében indult – tájékoztatta oldalunkat Bodorkós-Horváth Kata.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!