Szombat délután először láthatta a szombathelyi közönség a nyáron átalakult Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttest. A Király Sportcentrumban megrendezett derbin az ETO FC Győr volt az ellenfél, amely a bajnokság során sok borsot tört már a vasi alakulat orra alá. Szabados György csapata nem a legerősebb összeállításban tudott pályára lépni.

Az együttes meghatározó játékosa, Horti Boglárka sérülés, Hajba Jázmin családi elfoglaltság, míg Gődér Brigitta műtét utáni lábadozás miatt nem állhatott rendelkezésre. Ott volt viszont a vendégek soraiban Öreg Cintia, aki a nyáron tette át székhelyét a győri alakulathoz. A találkozó elején szokásos tapogatózó játék után a hazai lányok domináltak.

A gólra sem kellett sokat várni, hiszen a 23. percben Kovács Virág villant egyet és egy lecsorgó labdát lőtt a kapuba. Bár a szünetig újabb találat nem született, az iramra és a színvonalra nem lehetett panasza a nézőknek. A térfélcsere után szinte azonnal növelte előnyét a vasi gárda. Balogh egy távoli szabadrúgást váltott gólra.

Majd bő tíz perccel később Szil megszerezte csapata harmadik találatát. Aztán a találkozó hajrájához közeledve kiegyenlítődött a játék, majd az utolsó percekben a győri lányok erejéből futotta egy szépítő gólra. A Viktóriás lányok sokat nem pihenhetnek, hiszen szerdán az MTK, majd vasárnap a szlovén Pomurje lesz a vendég a Király Sportlétesítményben.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 3-1 (1-0)

Viktória: Bíró – Kopcsándi, Balogh , Jánosi, Harsányi (Németh P.) – Fördős – Kovács V., Németh Zs. (Varga B.), Németh M. (Böcskei), Németh A. – Szil
Vezetőedző: Szabados György

Gólszerzők: Kovács V. , Balogh , Szil, illetve Feketevizi.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!