Németh Pál, a 2009-ben elhunyt kiváló sportember, Szombathely díszpolgára, az egyesület ikonikus alapítója tiszteletére immár 12. alkalommal rendeztek emléknapot.

 

 

A Sugár úti Atlétikai Centrumban, a Dobó SE sporttelepén szombat délután a diszkoszvető-versennyel vette kezdetét a gazdag sportprogram, majd a Dobó SE apraja-nagyja dobókörbe lépett: a kezdők, majd a haladók is megmutatták tudásuk legjavát.

Ahogy megállt az eső, egyre több szakértő néző, családtag, egykori dobóatléta tekintette meg a versenyeket.

Késő délután a meghívásos páros kalapácsvető gálával folytatódott az emléknap. A versenyen dobókörbe állt mindkét tokiói olimpiai kvótával már rendelkező szombathelyi dobóatléta, a legutóbbi atlétikai Európa-bajnokság női kalapácsvető számának 9. helyezettje, Gyurátz Réka, valamint férfi számának bronzérmese, Halász Bence is.

Utóbbi megint egészen kiváló eredményt ért el, 78.55 méteres eredménnyel Bence megnyerte a versenyt.

 

 

 

Ezt a teljesítményt egyébként a 2. sorozatban dobta, előtte az 1. széria is jól sikerült, hiszen akkor 77.86 métert mutatott az eredményjelző. Aztán 2 érvénytelen dobás következett, a többit már a VB és EB bronzérmes atléta elevenítette fel nekünk.

Réka ezúttal 67.62 méterig jutott, ezzel nyerte meg a női kalapácsvetést. A páros kalapácsvető versenyt versenyt a Doma Benedek – Németh Zsanett (Dobó SE) duó nyerte.

A 2. helyen a Halász Bence – Gombás Petra, míg a 3. helyen a Rába Dániel – Rajczi Bianka páros végzett.

A győzteseknek járó elismeréseket, serlegeket Pars Krisztián, a klub olimpiai bajnoka adta át.

A versenyeredmények és helyezések ITT böngészhetők.

Ezekből kiderül, hogy a juniorok között egyéni legjobbat, 77.36 métert dobott a 19 esztendős Doma Benedek 6 kg-os szerrel, valamint a 18 éves Méhes Krisztián is, 59.03 méterrel.

A fiatalabb lányoknál a mindössze 15 éves Víszkeleti Villő 3 kg-os kalapáccal 65.44 méterrel állított fel új egyéni rekordot, míg az ugyancsak 15 esztendős Rajczi Balázs 5 kg-os szerrel ért el 51.37 métert.

A 14 éves Bödei Enikő 3 kg-os kalapáccsal 45.80 méterrel, míg a 13 eszendős Horváth Erik Olivér 45.79 méterrel ért el egyéni legjobb eredményt.

A versenyeket egyébként a Szombathelyi Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület közösen bonyolította le, akárcsak a hagyományos koszorúzást, amelyen idén is szép számmal jelentek meg Németh Pál világszerte elismert munkásságát tisztelő sportemberek, barátok, a múlt és a jelen kiváló versenyzői.

Így az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett – többek mellett – Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvető, Kálmán László magyar bajnok kosárlabdázó és Völgyi Helga volt ifjúsági világrekorder, ifi VB ezüstérmes kalapácsvető, valamint Gadó András többszörös országos bajnok, a szeptemberi könnyűsúlyú világbajnokságra készülő erősember is megjelent. Szombathely Megyei Jogú Város nevében Tóth Kálmán, a városstratégiai, idegenforgalmi és sport bizottság elnöke koszorúzott, de természetesen megjelent dr. Puskás Tivadar korábbi szombathelyi polgármester is.

Ezt követően Németh Pálra emlékeztek. Horváth Vilmos klubelnök köszöntötte a megjelenteket, majd Sós Ágnes által a dobópápáról, 2007-ben forgatott dokumentumfilmet nézhették meg a résztvevők.

Az izgalmas és sok érdekességet felszínre hozó beszélgetés után kötetlen találkozások és estebéd zárta az emléknapot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!