Barcs, Körmend, Lenti és Celldömölk 1980-ban döntött úgy, hogy minden évben megrendezik a 4 Város labdarúgó tornáját. A negyvenegyedik találkozót az idén Celldömölk városa rendezte.

Az elmúlt évben ünnepelték a 40 éves évfordulót, amely időszak sok ember életében jelentős változásokat hozott. Városvezetők változtak, labdarúgó csapatok minősítése is változott, de a szándék a folytatásra töretlen maradt. A torna értékét jelzi, hogy az új városvezetések tagjai, a sportvezetők is fontosnak tartják ezt a találkozót, amely a bajnokságra való felkészülést és az emberi kapcsolatok megerősítését is szolgálja.

Szombat délután a Lenti – Körmend meccsel meg is kezdődött a negyvenegyedik torna. Az első mérkőzésen a Körmend győzött 2:1-re, így ők játszhatták a vasárnapi döntőt a Celldömölk-Barcs mérkőzés győztesével.

A két mérkőzés szünetében Gasztonyi Csaba egyesületi elnök, illetve Fehér László polgármester köszöntötte a csapatokat.

A második mérkőzésen a hazai csapat 4:0-ra győzte le Barcs csapatát Kocsis Barnabás két, Szuh Ferenc és Keszei Tibor egy-egy góljával.

Kelemen Kornél, a celldömölkiek edzője: A játékot végig sikerült uralnunk a barcsi csapat ellen, szerencsére, gyakorlatilag az első perctől irányítottuk a mérkőzést, inkább a támadásokat tudtuk gyakorolni. Az elején kicsit nehezen tudtuk feltörni az ellenfél védekezését, ahogy telt múlt az idő, egyre több rést találtunk, így előnnyel tudtunk az öltözőbe vonulni. A második félidőben folytattuk azt amit az első félidőben elkezdtünk, bár a cserékkel kicsit felborult a csapat szerkezete, de a végére ismét sikerült összeállni, továbbra is egy támadó focit játszva. Megérdemelten nyertünk az első mérkőzésünkön, ami a felkészülésünknek egy fontos eleme. A játékosok hozzáállásával nincs gond, az edzéseken is becsületesen dolgoznak, a pályán is mindent megtettek, ami telhető volt tőlük. Van még mit tanulni, helyezkedésileg, taktikailag biztos, folyamatosan alakulunk, nincs kész a csapat ez látható volt, vannak hiányosságok melyeket próbáljuk kijavítani. Ez látható volt a széleken nem úgy játszottunk, kicsit kevesebbet forgattuk a játékot, lassan jött át a labda az egyik oldalról a másikra. Jobb,  látványosabb és gyorsabb lenne a játék, ha a mélységi passzaink jobban ülnének. Az ellenfél beült védekezni, mi próbáltunk kombinatív játékot, leszűkítettük a területet, körömpasszokkal próbáltunk operálni, amibe sokszor bele tudtak lépegetni. Amennyiben kicsit nagyobb szélességi játékot alkalmaztunk volna, jobban forgattuk volna ezáltal nagyobb terület mellett, jobban ki tudtuk volna a helyzeteinket kihasználni. Látok pozitív elemeket, de van még min csiszolgatnunk. Előre kell lépnünk, mérkőzésről mérkőzésre kell javítanunk, tanulnunk.

Vasárnap Lenti – Barcs meccset rendeztek a harmadik helyezésért: Lenti TE-FC Barcs 4:0.

A döntőben pedig a Celldömölk – Körmend összecsapás volt hivatott a győztes személyét meghatározni: Celldömölki VSE-Körmendi FC 1:0.

Végeredmény: 1. Celldömölki VSE, 2. Körmendi FC, 3. Lenti TE, 4. FC Barcs.
A legjobb játékos Majtényi Dominik (Körmendí FC), a legjobb kapus Osvald Márkó (Celldömölki VSE), a legjobb hazai játékos Szuh Ferenc (Celldömölki VSE), míg a 
gólkirály Kocsis Barnabás (Celldömölki VSE) lett. 

Kelemen Kornél: megérdemelték a srácok a győzelemeket, mert mindkét alkalommal becsülettel küzdöttek, odatették magukat. Keressük a játékunkat, próbálkozunk, még nincs kialakulva mit, hogyan fogunk játszani. Elképzeléseink vannak, de még hosszú idő lesz, míg ebből igazi csapat lesz. Az első lépést megtettük a torna győzelemmel.                        A barcsiak kicsit gyengébbek voltak, így talán szerencsésnek is volt a sorsolás. Remélem, hogy minden mérkőzésen fejlődni tudunk, hisz még nem vagyunk készek, a döntőben az első félidőben mi voltunk a jobbak, irányítottuk a játékot. A második félidőben már voltak gondjaink, kijött az ellenfél, ekkor viszont a küzdeni tudásból tudtunk jelesre vizsgázni. A végén szerencsénk is volt, hisz a ki-ki helyzetben nekünk sikerült gólt rúgnunk. A védelmi rész ami igazából tanulható, amit fegyelmezetten lehet csinálni, a támadásban gondolkodó játékosokra  van szükség. A csatároknak úgy kell gondolkodni, döntéseket hozni, hogy eredményesek tudjunk lenni. Ez nehezebben gyakorolható, a játékos tehetségén fog múlni, hogy elől mit tudnak játszani. Az, hogy mely mérkőzéseket tudjuk megnyerni, azt természetesen nehezen tudnám megmondani. Azt viszont megígérhetem, hogy minden meccsen a fiúk oda teszik magukat, küzdenek egymásért, a csapatért a közönségért. Ez mindenképpen elvárható a celldömölki csapattól. Minden meccsre szeretnénk úgy kimenni, hogy győztesként tudjunk lejönni a pályáról.

Nemcsak a sportra, a bajnokságra történő felkészülésre, de a városvezetők és egyesületi vezetők találkozójára is jutott idő és lehetőség.

A 4 város tornájára érkezett városvezetőket, egyesületi vezetőket a celldömölki városházán fogadta Fehér László polgármester. A városházi fogadáson Söptei Józsefné, valamint Hencz Kornél alpolgármesterek is köszöntötték a megjelenteket. A fogadáson megerősítették, hogy tovább folytatják a hagyományt, és jövőre Körmend városa ad helyet a tornának.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!