Arról már többször olvashattak oldalunkon, hogy ezekben a hetekben zajlik az Euro One Strong Man Championship 2020 versenysorozat. Az első, celldömölki állomáson stábunk által készített 30 perces összefoglaló kisfilmet ITT tekinthette meg a kedves olvasó.

A július 11-i rajt után, szombaton következik a második állomás, Balatonszemes, Élmény Strand. És már nemcsak az erősemberek, de stábunk is készül, és igyekszünk újra testközelbe hozni ezt az extrém sportágat is.

Ezért első lépésként felkerestük a Magyar Erősember és Erősport Liga elnökét, Gadó Andrást, aki nemcsak főszervezőként, de versenyzőként is rajthoz áll. András a celli 6. hely után Balatonszemesen szeretne előrelépni. A szervezet elnökét az augusztus elsejei, vízben és a szárazföldön teljesítendő versenyszámokról kérdeztük meg.

Megtudtuk, hogy az 5 versenyszám közül elsőként a 100 kg-os malomkőnyomást mutatják be a versenyzők, itt 75 másodperc áll a versenyzők rendelkezésére, az lesz a legjobb, aki a legtöbb fej fölé történő szabályos ismétlést végrehajtja. Ezután a betonkockacipelés jön; 2×20 méter távolságra kell a 100 kg-os tömeget időre elhordani.

A harmadik versenyszám a söröshordótartás lesz, itt a 2×13,5 kg-os hordókat kell minél hosszabb ideig megtartani.

 

A vízes versenyszámokat követően söröshordó dobás következik mejd, a 2 méteres kapu felett 4 m távolságról kell 5 db-ot, max 90 másodperc alatt ,,átsegíteni”.
A zsákcipelés zárja a programot, a 100 és a 110 kg-os zsákokat, valamint a 140 kg-os  vasbödönt kell 75 másodperces szintidő alatt adott, 10-10 méteres távolságra elvinni.

Részletek a videóriportban.

A megmérettetésről a balatoni helyszínről élőben is tudósítunk. A versenysorozat szeptember 12-én Szombathelyen ér véget.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!