A Nemzetközi Atlétikai Szövetség ajánlásával, Magyarország is ezen a hétvégén rendezi 2020. évi országos bajnokságát, amely immáron a 125. a sorban! A versenyeket a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban bonyolítják le.

Szombat délután 14 órakor kezdődtek a versenyek és bizony nem kellett sokat várni, hogy szombathelyi aranyéremnek örülhessünk. Történt ugyanis, hogy 69.31 méteres eredménnyel, több, mint 6 méteres fölénnyel a Szombathelyi Dobó SE 24 esztendős kiválósága, Gyurátz Réka nyerte a női kalapácsvetést.

Réka 68.13 méterrel kezdett, majd 66.55, harmadszorra pedig 65.99 méter következett. A 4. szériában 68.93 méterig repült a szer, aztán az 5. sorozatban érte el a legjobb eredményt (69.31) a bajnok.

A 2. helyen Orbán Éva (VEADAC), a 3. helyen Németh Zsanett (Dobó SE) végzett.

– Sajnálom kicsit ezt a versenyt is de legalább újra jövök felfelé eredmény szempontjából. Reméltem, hogy elérem a 70 métert, de nem szeretnék nagyon elkeseredni – fogalmazott a nekünk adott verseny utáni villáminterjújában Réka.

 

A teljes eredménylistát ITT lehet böngészni.

És egy kellemes meglepetés még szombatról: a kalapácsvetésben VB-bronzérmes 23 esztendős Halász Bence a kiegészítő versenyszámában is nagyot dobott. A magyar bajnok Huszák János lett 61.58 méterrel, a 2. helyen Kővágó Zoltán végzett 57.32-vel, Bence bronzérmes dobása 54.54 méternél ért földet.

– Diszkoszvetésben 57 méter eleje az egyéni csúcsom. de örülök az eredménynek, hiszen csak keveset gyakoroltam ezzel a szerrel. Egyébként számítottam a jó eredményre, az ezüstért szerettem volna küzdeni – válaszolt érdekődésünkre Halász Bence.

 

Gratulálunk a Dobó SE kitűnőségének, aki arra készül, hogy a vasárnap 18.25-kor kezdődő férfi kalapácsvetést 80 méter feletti eredménnyel nyeri meg az atléták 125. magyar bajnokságán.

Az OB tehát ma délután folytatódik, 18.25-kor a férfi kalapácsvetés legnagyobb esélyese, Halász Bence és a 2012-es olimpiai bajnok, Pars Krisztián is dobókörbe lép. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!