A hétvége során a teljes megyei mezőny számára elindult a szezon, hisz a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupában valamennyi csapat érintett volt. Fontos kiemelni, hogy a Magyar Kupa vasi küzdelmei is folytatódtak a hétvége során, így a még abban a sorozatban érintett csapatok (amíg ki nem esnek) nem szerepelnek a vasi kupában.

Gólgazdag találkozókból nem volt hiány az 1. játéknapon, ahogy izgalmakból sem. A megyei I-es csapatok közül csupán a Körmend esett ki a sorozatból, ám őket nem alsóbb osztályú gárda, hanem a Répcelak búcsúztatta.

A körmendiek ugyan jól kezdték a találkozót, a vezetést is megszerezték, ám a büntetőt is hibázó hazaiak az első 20 perc álmoskás játéka után igyekeztek egyenlíteni. A második etapra aztán össze is kapta magát a Répcelak, az egyenlítés egy szabadrúgásból érkezett, majd egy formás támadás végén fordítani is tudott a vendéglátó. Természetesen a körmendiek sem adták fel: egy megpattanó lövést követően már 2:2 volt az állás. A változatos, sok helyzetet és kapusbravúrokat felsorakoztató, megyei szinten kiemelkedő mérkőzésen végül tizenegyespárbajjal dőlt el a továbbjutás kérdése, a hazai pálya előnye pedig meghozta a Répcelak számára a sikert. Érdekesség, hogy a két együttes a hétvégén rajtoló megyei I. osztályú bajnokságban rögtön farkasszemet néz majd egymással újra.

Érdemes megemlíteni, hogy 18 gólt vágott Őrimagyarósdon a másodosztályú körmendi alakulat, a fiatalokkal teletűzdelt együttes meggyőző teljesítményt mutatott.

A Magyar Kupa küzdelmeitől búcsúzott, ám a vasi kupában hengerelt a Jánosháza gárdája is, akik Jákfán épp egy tucatot pakoltak az ellenfél hálójába.

A kőszegiek számára viszont nem volt sétagalopp a náraiba tett hétvégi látogatás: a rapszodikus forgatókönyv is enyhe kifejezés erre a találkozóra, ám végül a magasabban jegyzett csapat került a következő körbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!