A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség második egyéni Teqball versenyét a HB Inter Trans Kupát szombaton rendezte meg a Tófürdőn. A döntőbe 8 versenyző kvalifikálta magát, mivel egy játékos visszalépett sérülés miatt, így a Szombathely legeredményesebb hét versenyzője körmérkőzés formájában küzdött a legjobb négy közé kerülésért, hiszen a négy legtöbb pontot elért versenyzőnek még rájátszásban kellett megküzdeni az érmes helyekért.

A versenyt az időjárás jól megtréfálta, hiszen kétszer is félbe kellett szakítani a versenyt. Varga Jenő versenyigazgató a folytatás mellett döntött, hiszen minden döntős játékosnak folyamatos edzései és meccsei vannak.

 

 

A fordulatos, nagyon látványos, technikai bravúrokkal teli játék megmutatta, hogy mennyiire változatos és látványos tud lenni a teqball játék.

A legjobb négy közé 100 százalékos teljesítménnyel a városi bajnok Németh Erik jutott első helyen, második helyen Varga Dániel, harmadikon Varga Roland, negyediken fia, Varga Máté (pontkülönbséggel megelőzve Dezamits Dominiket) került.

 

A jelenleg Pápán focizó Németh Erik egyik győztes csoportmeccsét ITT újra megnézheted. Pár óra múlva pedig újabb csata várt a városi bajnok, Németh Erikre, ezúttal már a finálé következett. Az esti fényekbe burkolózó Tófürdőn a döntőben Varga Dániel került szembe a városi bajnokkal.

 

Az elődöntőben Németh Erik 21-19-re nyert Varga Máté ellen hihetetlen szoros meccsen, így várhatta a finálét. A második mérkőzésen Varga Dániel 15-11–re nyert Varga Roland ellen, így a döntőt Varga Dániel játszhatta Németh Erik ellen, ahol a fiatal tehetség, Varga Dániel – nem kis meglepetésre – nyert 15-9-re, míg a bronzmeccsen Varga Roland bizonyult jobbnak Varga Máté ellen 15-12-re.

A helyszínen Varga Jenő örömmel mondta el nekünk, hogy milyen jó érzés, amikor támogatók a sport, illetve egy sportág mellé állnak.

A névadó szponzor a Teqball mellett, amely pénzdíjas verseny volt a vasárnapi lábtenisz városi bajnokságot is támogatja.

 

 

 

Végeredmény: 1. Varga Dániel 2. Németh Erik 3. Varga Roland 4. Varga Máté.

A finálét, akárcsak az eredményhirdetést, ÉLŐben közvetítettük. Nézd meg újra, érdemes! A döntő után a 2 finalista is elmondta érzéseit, ezeket  amondatokat is megtalálod a videó végén, ha a fenti linkre kattintasz!

 

Ma már a Vàrosligeti pályára költöznek a sportemberek. A lábteniszező párosok városi bajnoka címéért meghirdetetett HB INTER TRANS KUPA – amennyiben az időjárás is megengedi – 9 órakor kezdődik!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!