Hosszú szünet, majd egy hathetes felkészülés valamint megannyi edzőmérkőzéssel a háza mögött várta a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó csapata a bajnoki rajtot. A Simple Liga szezonnyitóján az a Kelen SC volt az ellenfél, amelyet egy éve – szintén a nyitányon – legyőztek a szombathelyiek. Intő jel volt azonban, hogy a Kelen akkor visszavágott hazai pályán a fiaskóért.

Szabados György együttese ráadásul a nyáron teljesen átalakult. Több meghatározó játékos távozott, de akadtak érkezők is. A beharangozó is megtette hatását, mert szép számmal érkeztek szurkolók a találkozóra és a lelátón helyet foglalt a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó együttesének ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád is.

Ennek szellemében lendületesen kezdett a hazai alakulat. Szinte a kezdés után egyből magához ragadta a kezdeményezést a Viktória és beszorította ellenfelét. Bár a nehéz talajon több átadás is elakadt, sokat nem kellett a gólra várni. Az első negyedóra végén a friss szerzemény Szil Tünde villant és máris a Kelen kapujában volt a labda.

A játékrész közepén tovább növelte előnyét a vasi együttes. Egy kísérletet hatástalanított a vendégek kapusa, de a kipattanó labdára jókor érkezett Szil. A Kelen SC jobbára csak védekezett, láthatóan nem tudtak mihez kezdeni a hazaiak agresszív játékával. A játék képe nem változott a szünet után sem, a vasi lányok nagy kedvvel futballoztak.

Ennek újabb gól lett az eredménye. Herczeg végzett el egy sarokrúgást a 71. percben, a beívelésre kiváló ütemben érkezett Szil és máris mesterhármast jegyzett a bajnoki nyitányon az új igazolás. Ráadásul néhány perccel a vége előtt saját maga és csapata negyedik találatát is megszerezte, ezzel beállítva a 4-0-ás végeredményt, ami a vendégekre nézve hízelgő.

Szabados György a Viktória FC vezetőedzője: – Nagyon fegyelmezetten, összeszedetten kezdtük a mérkőzést és az ellenfél első nagy hibájából megszereztük a vezetést, Ettől kezdve végig a mi szánk íze szerint alakult a találkozó. Egy remek egyéni teljesítménnyel úgy érzem teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Haladás-Viktória FC–Kelen SC 4-0 (2-0)

Viktória FC: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba – Harsányi, Fördős, Herczeg, Németh Zs. – Németh A., Szil
Edző: Szabados György

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!