Schimmerék mai ellenfelei, a fővárosi piros-kékek két döntetlennel indították az NB II-es bajnokságot, majd odahaza 2-1-re legyőzték a Csákvárt, legutóbb pedig idegenben 5-1-re verték az újonc Szentlőrincet. Bene Ferenc vezetőedző tanítványai jelenleg 8 ponttal az 5. helyen állnak.

A vendégségbe  utazó Haladás 7 ponttal a 7. helyen tanyázik. Mátyus János vezetőedző csapata legutóbb jó játékkal, simán verte 2-0-ra a Szegedet. A vasiak eredményesen teljesítenek a bajnokságban – és a játékukat sem érheti panasz.

– Annak ellenére, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese a Vasas, azzal a közhellyel tudnék élni, hogy egy meccsen mindig borulhat a papírforma. Amennyiben a korábban megszokott harcossággal, szenvedéllyel, taktikai fegyelemmel játszunk vasárnap – és szerencsénk is lesz – helyt fogunk állni. Kollégámmal, Felipe Matosszal a héten kielemeztük a Vasas futballját. Átlagon felüli az angyalföldiek támadószekciójának erőssége, viszont találtunk egy-két sebezhető pontot is. Mivel sportember vagyok, előre soha nem írnám alá a döntetlent, de ha a meccs úgy alakul, akkor lehet, hogy utólag elégedett lennék az iksszel is – fogalmazta meg várakozásait Mátyus János vezetőedző.

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában vasárnap 15 órakor kezdődő  Szombathelyi Haladás –  Vasas FC meccset az M4 Sport közvetíti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!