Jól kezdte a bajnokságot a szombathelyi Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A vasi alakulat a nyitófordulóban a Ferencváros otthonában aratott magabiztos győzelmet. Ezt a forgatókönyvet szerette volna továbbírni hazai környezetben a zöld-fehér együttes, amely fél éve nem játszott tétmérkőzést hazai környezetben. A feladat tehát adott volt…

A vendég az a Dunaferr volt, amely az elmúlt esztendőkben többször is megtréfálta a szombathelyi csapatot. Az újvárosi labdarúgók szintén győzelemmel kezdték a bajnokságot, ők az Újpest együttesét múlták felül. Nagy hévvel estek egymásnak a csapatok az első percekben, de arra mindkét oldal vigyázott, hogy ne kapjanak könnyű gólokat.

A Haladás irányította inkább a játékot, de nem sikerült gólra váltani a mezőnyfölényt. Ráadásul a kimaradt helyzetek törvényszerűen meg is bosszulják magukat. Így történt ez az első félidő hajrájában, amikor Östör villanásából megszerezte a vezetést a Dunaferr. Egy pillanat alatt néma csend lett a csarnokban, hogy annál nagyobb elánnal buzdítsák a szurkolók kedvenceiket.

A szünet után teljesen más felfogású csapat lépett pályára és ennek azonnal meg is lett az eredménye. Vas Ádám egy perccel a kezdés után egalizált, majd futószalagon jöttek a vasi helyzetek. Sipos Gergő a játékrész közepén iratkozott fel a góllövőlistára. Szerkezetet váltott a Dunaújváros, de újabb találatra nem futotta már erejéből.

Nem úgy a szombathelyi együttesnek, amely Simic révén a 32. perc végén beállította a 3-1-es végeredményt. Bár az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a második játékrészben nyújtott jobb teljesítményével megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a Haladás és továbbra is őrzi hibátlan mérlegét.

Haladás VSE – Dunaferr DUE-DUTRADE FC 3-1 (0-1)

Haladás: Alasztics – Nagy K., Horváth P., Simic, Dróth.
Csere: Gyimesi, Homlok – Hajmási, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Vas, Szakasics, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas, Sipos, Simic illetve Östör

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!