Nemcsak a férfi élvonalbeli bajnokság, hanem a másodosztály küzdelmei is megkezdődtek szeptemberben. Az első fordulóban a Haladás második számú csapata hazai környezetben bizonyíthatott. A vendég az ELTE-BEAC együttese volt, amely komoly célokat fogalmazott meg a végső helyezés eléréseként. Sziffer András irányította vasi legényeknek tehát nehéz feladat jutott.

A zömmel utánpótláskorú játékosokra épülő Haladás II. kezdte jobban az összecsapást. Szinte a középkezdés után egy tetszetős támadás végén Gerencsér révén szerezte meg a vezetést a zöld-fehér együttes. Bár támadásban maradtak a hazaiak, de Szekér révén néhány perccel később egyenlített a fővárosi alakulat. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert Horváth Norbert is villant, így ismét előnybe került a Hali.

Bár úgy tűnt, hogy kedvezőbb helyzetből várhatja a folytatást a házigazda, de nem így történt Gémesinek köszönhetően, aki a szünet előtt egalizált. A folytatásban is nagy csatát láthatott a közönség, de a gólokig a hajráig várni kellett. Öt perccel a találkozó vége előtt Vatamaniuc-Bartha is feliratkozott a góllövőlistára, immár harmadszor juttatva vezetéshez a Haladást.

A vége előtt egy perccel pedig Gerencsér szerezte meg önmaga második, csapata negyedik találatát. A végeredményt Gémesi állította be, aki mindkét játékrész utolsó percében talált be. Egy rendkívül pörgős, fordulatokban gazdag mérkőzésen nyert és gyűjtötte be a három pontot a Haladás, egy jól felkészített és kiváló játékerőt képviselő ELTE-BEAC ellen.

Haladás VSE II. – ELTE-BEAC 4-3 (2-2)

Haladás: Homlok – Mézer, Kovács M., Gerencsér, Vatamaniuc-Bartha
Csere: Horváth B. – Volner, Horváth N., Szakasics, Merics.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Gerencsér 2, Vatamaniuc-Bartha, Horváth N. illetve Gémesi 2, Szekér

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!