A hétvégén rendezték a vasi megyeszékhelyen a Polgár Béla Kosárlabda Emléktornát. Az egykori egyetemi docens, a sportág egyik nagy alakja előtt tisztelegnek évről-évre az egyetemi sportcsarnokban. Idén két kiváló játékerőt képviselő néői együttest sikerült meghívni a felkészülési időszak hajrájára és nem is kellett csalódnia a kilátogató közönségnek.

Szabó László együttese a nyáron átalakult, hiszen kulcsjátékosok távoztak és Zalaegerszegről, az A-csoportot is megjárt kosarasok érkeztek Szombathelyre. Joggal reménykedtek a szurkolók egy esetleges látványos mérkőzésben. Ezt már az első mérkőzésen bizonyították is a hazaiak, akik a Dávid Kornál Kosárlabda Akadémia ellen kellett bizonyítaniuk.

A SzoESE az első félidőben nemcsak kiválóan védekezett, de az ellenfél palánkja alatt is jól célzott, így Szabó-Haklits Zsuzsa irányításával magabiztos vezetés állt az eredményjelzőn 20 percnyi játék után. Ezt követően viszont nem működött már olyan hatékonyan a letámadás, több könnyű kosarat is kapott a vasi együttes, így kiélezett hajrára került sor.

Ezt a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek bírták idegekkel jobban és minimális arányú győzelmet arattak. A játéknap másik mérkőzésén a MAFC ellen kellett javítania a vasi lányoknak, ami sajnos nem sikerült. Még az első negyedben sikerült tartani a lépést a fővárosi együttessel, de a lényegi kérdés az első félidőben már eldőlt. A vereség ellenére nem lehet oka panaszra a szurkolóknak, hiszen nagyot küzdött a SzoESE. Az új játékosok láthatóan nagy erősségei lesznek a csapatnak.

A fiúk mezőnyében két csapat indult – a házigazda mellett a Celldömölk együttese vett részt a tornán. A vendégek oldalán csak Tömböly játszott jól, míg a SzoESE együtteséből Novák, Bojkovszky, Oroszi és Horváth is emlékezeteset alakított, így megérdemelt szombathelyi siker született. Szabó-Haklits Zsuzsa a legjobb játékos, míg Novák MArcell a legtöbb pontot szerző kosarasnak járó díját vehette át az eredményhirdetés végén.

SzoESE – Dávid Kornél KA 65-68 (19-14, 19-17, 7-16, 20-21)

SzoESE: Kovács G. 10/6, Preisinger -, Balogh 8, Szabó-Haklits 16/6, Sándor 3
Csere: Püspöki 12/6, Plózer 12, Mezősi 4/3, Szanati -, Koltay -, Dervalics -.
Vezetőedző: Szabó László

SzoESE – MAFC 45-71 (12-16, 17-10, 13-13, 10-25)

SzoESE: Kovács G. 12/6, Preisinger 7, Balogh 6, Szabó-Haklits 2, Sándor 2.
Csere: Püspöki 6, Plózer 3, Szanati 3/3, Koltay 3/3, Mezősi 1, Dervalics -.
Vezetőedző: Szabó László

SzoESE – CVSE Vulkán Fürdő 51-34 (8-2, 23-8, 9-15, 11-9)

SzoESE: Horváth 2, Kiss M. 3/3, Vicze 5/3, Novák 15/9, Oroszi 4.
Csere: Gombkötő 7/3, Bojkovszky 7, Frisnyák 5, Monek 2, Németh M. 1, Szabó M. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!