A legjobb 128 között az NB I-es és NB II-es csapatok is bekapcsolódnak a kupasorozatba, így a Mol Magyar Kupa 6. fordulójában, ma 15 órától a Szombathelyi Haladás Mórahalmon a Szegedi VSE vendégeként lép pályára.

A szegediek tavaly a megyei I. osztályt megnyerve jutottak az NB III. Közép-csoportjába. Kilenc bajnoki után hat pontjukkal az utolsó előtti, 19. helyen állnak a tabellán. A legutóbb viszont nyertek, 2-1-re verték az Újpest FC második csapatát. A Haladás játékosai pedig egy soroksári 2-1-es vereség után, most kupameccsen mutathatják meg, hogy értenek a gólszerzéshez.

A kupameccs előtt Mátyus János vezetőedző a klub honlapjának fogalmazta meg várakozásait.

– A bajnokság élvez prioritást, ám a Magyar Kupa is fontos számunkra. Már csak azért is, mert a legutóbbi sorozatban emlékezetes mérkőzéseket vívtunk a későbbi győztes Budapest Honvéd ellen – végül csak a hosszabbításban estünk ki. Nincs konkrét célkitűzés ebben a sorozatban, mindenesetre szeretnénk minél tovább jutni, de az első akadályt mindenképpen sikerrel akarjuk venni. Nyerni akarunk, már csak azért is, hogy valamelyest kiküszöböljük a soroksári vereséget – vissza kell térnünk a helyes útra. A Szegedi VSE ellen lehetőséget kapnak a sérülésükből visszatérők, csakúgy, mint azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Farkas Balázs sérült, csakúgy mint Csilus Tamás – utóbbi emiatt nem játszott Soroksáron sem – nyilatkozta Mátyus János.

Mi már a soroksági bajnoki után megkérdeztük, mit vár a mester a hétvégi kupafordulótól.

A Szegedi VSE – Szombathelyi Haladás kupameccset 14.55-től élőben közvetítjük Mórahalomról. 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!