A Szombathelyi Haladás 34 éves futballistája, Bosnjak Predrag játszhat ugyan rosszul, de azt nem lehet rá mondani, hogy ne tenné oda magát valamennyi mérkőzésen és ne küzdene a végsőkig. Pedro a Haladás meghatározó, sok csatát megélt futballistája, aki nélkül bizony szellősebb lenne a csapat bal oldala. A szerb-magyar játékos vasárnap újabb három pontot írna a Hali neve mellé.

– Ami az eddigi szereplésünket illeti, nekem személy szerint legjobban a Szolnok ellen hazai meccsen elhullajtott két pont fáj. Megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, miként a Vasas, a Kaposvár elleni idegenbeli meccseken és a Pécs elleni hazai találkozón. Ha ezeket az elhullajtott pontokat összeadom… bizony jóval előbbre állhatnánk a tabellán. A helyzeteink valamennyi meccsen megvoltak, de hogy mégis mi hiányzott? Leginkább a koncentráció! Ha mentálisan rendben van valaki, nincs mese, berúgja a ziccert. Ezért kell az edzéseken is maximálisan koncentrálni, hogyha a meccsen az ember odakerül, ne hibázzon és jó döntést hozzon. Jómagam olyan vagyok, hogy a tréningeken is megszakadok és így teszek a bajnokikon is. Oké, nem táncoltatom a fülemen a labdát, de azokat a dolgokat, amelyben – mondjuk úgy – jó vagyok, megpróbálom minden mérkőzésen maximálisan hozni. Erre van szükség a sikerhez, hogy mindannyian azt tegyük, amiben jók vagyunk. Ha mindenki százszázalékosan hozzáteszi a maga részét, abban, amiben jó és maximálisan koncentrál, nem maradnak el a győzelmek. A futball egyszerű játék, felesleges túlkomplikálni. Ugyanakkor az is igaz, bármilyen egyszerű, játszani annál nehezebb – fogalmazott a csupaszív játékos.

Bosnjak szerint a vasárnapi ellenfél, a Dorog szervezett, masszív csapat, amely nemcsak védekezni, hanem futballozni is akar.

– Jól emlékszem a legutóbbi találkozónkra, amelyet ugyan megnyertünk 1-0-ra, de a tavaszi meccseink közül az volt a legnehezebb. Ezúttal sem számítok könnyebb összecsapásra, de hazai pályán nem lehet más tervünk, mint a győzelem. Az utóbbi két bajnokink nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de vasárnap javíthatunk – tette hozzá a bedobások mestere.

A Szombathelyi Haladás – Dorog bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Rohonci úton.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!