A Haladás 13 ponttal a 9. helyen áll úgy, hogy a legutóbbi fordulóban Soroksáron egy már simán megnyertnek tűnő meccsen kapott ki 2-1-re, azt megelőzően pedig két gól nélküli döntetlent – Kaposvár idegenben, Pécs otthon – játszott. A va­siak utolsó három bajnokijukon mindössze két gólt kaptak, viszont csak egyet szereztek. Pedig a helyzeteik ezúttal megvoltak, de a jobbnál jobb lehetőséget is elpuskázták. Arra viszont lehet építeni, hogy a hátsó alakzat stabilan áll a lábán. Múlt vasárnap Ráczék a Magyar Kupa 6. fordulójában magabiztosan, 3-0-ra nyertek a Szegedi VSE vendégeként Mórahalmon – írja a haladas.hu.

Érdekesség, hogy a vasárnapi vendég, Dorog kispadján a korábban az Illés Akadémián dolgozó, az U19-es csapattal bajnoki címet nyerő Németh Szabolcs ül. A Komárom-Esztergom megyeiek 12 pontot szereztek, és a vasiak mögött két hellyel, a 11. pozícióban állnak. A Dorogban több korábbi Illés akadémista futballista is szerepel, így Mursits Roland, Nyíri Vince és a nemrégiben kölcsönadott Illés Bence. Az egy bajnokival kevesebbet játszott vasárnapi vendégek holtversenyben a legkevesebb gólt szerezték – hetet. Viszont mindössze kilencet kaptak. A két csapat legutóbb tavasszal játszott egymással, akkor Medgyes Zoltán góljával 1-0-ra nyert Szombathelyen a Haladás.

A meccs előtt Mátyus János vezetőedző a klub honlapjának árulta el, mit vár a Dorog elleni bajnokitól.

– Minden győzelem jót tesz egy csapatnak, így a Szegedi VSE elleni sikerünk is. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, azért ott más volt a játék minősége, mint amilyen vasárnap lesz. A Dorog ellen a tavaszihoz hasonló mérkőzésre számítok, akkor is két hasonló játékerejű csapat játszott szoros meccset, ezúttal is így lesz. Hason­lóan kell védekeznünk, mint az utóbbi időben – leszámítva persze a soroksári bajnokit –, elöl pedig ki kell használnunk a helyzeteket, véget akarunk vetni a kóros gólképtelenségnek. Gólt, gólokat várok – az elmúlt hetek viszonylagos sikertelensége után nyernünk kell és nyerni is fogunk – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában vasárnap 17 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás – Dorogi FC összecsapás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!