Szombathely a tánc fővárosa! Szemet gyönyörködtető lépésekkel és magával ragadó hangulattal várja a Magyar Táncsport Szakszövetség az AGORA Szombathelyi Kulturális Központba, ahol október 3-4-én megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságot. A rendezvény különlegességét az adja, hogy ezt a megmérettetést eddig szinte kizárólag a fővárosban tartották meg.

A gyerek korcsoporttól kezdve egészen a senior korosztályig mindenki képviseltetni fogja magát latin és standard táncokban, mintegy húsz kategóriában. Az előzetes nevezések alapján elmondható, hogy több mint 600 táncos érkezik a vasi megyeszékhelyre, így kimagasló színvonalra lehet számítani. Ráadásul több hazai résztvevővel.

Zsámboki Marcell, a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy hosszas és gondos előkészületeket követően lehet megvalósítani a hétvégi erőpróbát. Köszönetét fejezte ki a helyi táncegyesületek vezetőinek, az Agora Művelődési és Sportháznak valamint Szombathely város vezetésének, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

A szerda délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a koronavírus-járvány miatt gondos előkészületekre volt szükség. Ennek megfelelően a beléptetésnél lázmérésre kell számolni és a helyszínen több ponton is kézfertőtlenítők lesznek kihelyezve. Fontos információ, hogy jegyeket már online lehet vásárolni és érdemes minél előbb beszerezni a tiketteket.

A TáncSport Szakszövetség elnöke ugyanis elmondta, hogy a helyszínre csak limitált létszámban lehet bejutni. Tekintve az ínséges időszakot valamint a kiszámíthatatlanul változó versenynaptárt – amely a pandémiás helyzethez igazodik – valóban különleges sportcsemegének ígérkezik a szombathelyi erőpróba.

TáncSport 2020 – Magyar Bajnokság
2020. október 3-4.
Szombathely, Agora Művelődési és Sportház

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!