Az időjárás és a koronvaírus-járvány sincs igazán a sportbarátokkal. A 2020-as esztendőt teljesen átírta és alig maradt olyan sportág, amelynek versenynaptárát biztosnak lehetne mondani. Hasonló problémával küzd a szombathelyi Mászóka SE is, ahol hétről-hétre a falmászás szenvedélyének hódolnak egyre többen.

A Kormány döntése alapján azonban veszélybe került az egyesület felkészülése és versenyeztetése is, hiszen október elsejétől az Oladi Művelődési Központba valamint a mellette található két tanintézmény területére csak a diákok és az ott dolgozók léphetnek be. Ezzel több szakosztály és egyesület – közte a falmászók is nehéz helyzetbe kerültek.

Rózsa Marcell, a Mászóka SE vezetőjével készült interjúnkból kiderül, hogy a csonka évad dacára rendkívül jól szerepeltek sportolóik a különböző megmérettetéseken. Ső, akad olyan versenyző, aki országos bajnoki cím megszerzésére is esélyes. Reményének adott hangot a sportember, hogy mielőbb rendeződhet a helyzet – természetesen az egészségmegóvás figyelembe vételével.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!