A jó kezdés mindig nagyon fontos! Ezt vallotta a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női amatőr élvonalbeli kosárlabdacsapat is, amely a BKG Príma Akadémia II. számú alakulatával mérte össze tudását a szezonnyitón. Ez az összecsapás pedig a Hungarysport életében is különleges pillanatokat tartogatott, hiszen először oldalunk történetében női kosárlabda-mérkőzést közvetítettünk élő stream segítségével.

Szabó László vezetőedző a feldobás előtt elmondta, hogy hazai csapatként nagy nyomás alatt kell játszania tanítványainak, de mindenképpen szeretnék jól kezdeni a szezont. Ennek megfelelően esett ellenfelének a SzoESE: a kemény letámadás mellett remekül keverték a kártyát támadásban is – főleg Szabó-Haklits Zsuzsa és az új szerzemény Kovács Gina volt elemében.

Hosszú percekig pontot sem dobott a rivális, így lényegében 10 percnyi játék után már csak az volt kérdés, hogy mekkora különbség alakulhat ki a találkozó hajrájáig. A vasi alakulat egyébként nemcsak közelről, hanem a triplavonalon túlról is nagyon pontosan célzott. A nagyszünetben megérdemelten mutatott az eredményjelző 53-8-as eredményt.

A pihenő viszont jót tett a riválisnak és próbálta megfogni a SzoESE-t. Ekkor már kevesebb pont született, de a különbség állandósult, hiába játszott jól a vendégek csapatában Levente Zsófia. Egy időkérést követően Püspöki Lottihoz került a karmesteri pálca és egymás után szorgoskodta össze pontjait. Ezzel kellemes helyzetbe hozva Szabó Lászlót.

A találkozót követően a csapat egykori játékosát, Jakubovics Dórát köszöntötték

 

A hazaiak mestere ennek megfelelően igyekezett minden játékosának lehetőséget adni, akik meghálálták a bizalmat. A pályára lépő SzoESE kosarasok közül mindenki szerzett ponttal fejezte be a találkozót: Dervalits Anna utolsóként teljesítette ezt a feladatot, azonban miután megszületett a duplája hatalmas ováció tört ki a lelátón.

Végül a találkozó 96-38-as állással ért véget, amely hűen türközi a csapatok közti különbséget. Ilyen hozzáállással és teljesítménnyel bizakodhat a szakmai stáb valamint a szombathelyi szurkolók is egy szép valamint eredményes szezonban. Az alapok mindenesetre már adottak…

SzoESE – BKG Príma Akadémia II. 96-38 (29-5, 24-3, 16-14, 27-16)

SzoESE: Kovács G. 12/6, Preisinger 5/3, Balogh V. 14, Szabó-Haklits 18/6, Sándor 4.
Csere: Püspöki 19/9, Plózer 10, Mezősi 7/3, Koltay 3/3, Horváth L. 2, Dervalits 2.
Vezetőedző: Szabó László

BKG legeredményesebb játékosa: Levente Zs. 15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!