A Szombathelyi Haladás egyik szurkolói csoportjának közösségi oldalán jelent meg a hét második felében az a hír, miszerint az ultrák tudomására jutott, hogy ha a futball klub nem rendezi záros határidőn belül anyagi tartozásait a Sportkomplexum felé, a következő bajnokiját nagy eséllyel már nem a Rohonci úton játssza. Íme a bejegyzés…

“Futótűzként robbant a hír, mely szerint csapatunk 72 órát kapott arra, hogy rendezze a Haladás Sportkomplexum felé a tartozásait, ellenkező esetben már az október 19-i, hétfői Győr elleni meccsünket nem játszhatjuk a Szentélyben. Első másodpercekben még gondolkodtunk, hogy kacsának jó lesz a hír, de párat telefonáltunk és az az érzésünk, hogy ennek fele sem tréfa. Szóbeszéd szerint a csapatunk ügyvezetőjét az egyik alpolgármesterünk megkereste és kapott tőle 3 napot a tartozások rendezésére, ellenkező esetben a Halit kitiltják a komplexumból. Továbbá szintén szóbeszéd alapján írjuk, hogy a komplexum friss, azaz 8 napos ügyvezetője is hasonló véleményen van, ha nincs pénz, akkor az ajtók záródnak. Köztudott, hogy a komplexum anyagi gondjai sem kicsik, ezért feltételezzük, de nem állítjuk, hogy akár igaz is lehet az ultimátum. Megkerestük csapatunk ügyvezetőjét Séllei Árpit, aki röviden és tömören reagált a kérdésünkre: “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a fentieket”.

Az ügyben megszólalt a Városháza is. A különböző médiafelületeken megjelent részben hamis, részben szándékosan nem teljes körű információkra tekintettel a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. vonatkozásában az alábbiakat tartotta Szombathely Megyei Jogú Város fontosnak kiemelni:

– 2019 szeptemberében az akkor még ellenzéki többségben lévő, azóta városvezető politikai közösség szavazta meg azt a 150 millió forintos támogatást, amely a csapat túléléséhez elengedhetetlenül szükséges volt. Ezzel a támogatással a 2019-es évben összesen 271.438.263 Ft támogatást kapott a labdarúgócsapat.
– Szombathely MJV elfogadott 2020. évi költségvetésében 37,5 millió forint bérleti díj támogatás szerepel, amely támogatás a labdarúgócsapatot illeti meg.
– A labdarúgócsapat a mai napig 0, azaz nulla Ft bérleti díjat fizetett a 2020-as évben. Nem fizeti a villanyszámlát, a vízszámlát és a karbantartás költségeit sem. Jelenleg a labdarúgócsapat több mint 60 millió forinttal tartozik.
– Hangsúlyozzuk, hogy a labdarúgócsapat 2020 márciusában úgy vállalta a bérleti díj megfizetését, hogy pontosan tudta, mennyi az önkormányzati támogatás összege.
– A stadion működőképességének biztosítása és a labdarúgó-mérkőzések lebonyolítása érdekében elutalásra kerül a fenti 37,5 millió forint is.
– Szombathely városvezetése az elmúlt időszakban arról értesült, hogy a klub Felügyelő Bizottsága vizsgálatot folytatott le, tekintettel arra, hogy a klubnál gazdasági szabálytalanság gyanúja merült fel. A gyanú szerint lehetséges, hogy közel 100 millió forint értékben nem valós gazdasági tevékenységen alapuló számlák kerültek kibocsájtásra. A Felügyelő Bizottságoktól haladéktalanul kértünk tájékoztatást a vizsgálat eredményről, amely reményeink szerint nem veszélyezteti a Haladás labdarúgócsapatának licencjogát.

A Szombathelyi Haladás az alábbiakat reagálta a város pénteki közleményére…

A Szombathelyi Haladás vezetősége megdöbbenéssel értesült arròl, hogy Szombathely Megyei Jogù város a mai napon – csupán egy szurkolòi facebook-csoport bejegyzése alapján – minden valòságot nélkülöző sajtòközleményt adott közre klubunkkal kapcsolatban. A Haladás hamarosan a közlemény valamennyi pontját tételesen cáfolni fogja – olvasható a haladas.hu-n.

Ezt követően, szombat délután tartott a klub ügyvezetője a közösségi oldalon élő fogadóórát. A kérdésekre adott válaszok ITT hallhatók, láthatók.

Megtudtuk, hogy a klub hétfőn közli a város által kiadott közleményre adott tételes cáfolatot. Addig még egy kis türelem!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!