A nyolcadik forduló mérkőzéseivel, köztük Ferencváros-Újpest derbivel, folytatódik szombaton és vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga.
A két nagy múltú fővárosi csapat a bajnokságban eddig 229 alkalommal csapott össze, az örökmérleg 62 döntetlen mellett 106 FTC-sikert és 61 újpesti győzelmet mutat. A szombat esti találkozó esélyese az FTC, amely úgy áll a tabella élén, hogy eddig csak öt mérkőzést játszott. A zöld-fehérek mellett szól, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőben, illetve a csoportszakasz első fordulójában magasabb ritmussal, gyorsabb gondolkodással találkoztak és feladataik jó részét sikeresen megoldották. Kedden ugyan 5-1-re kikaptak Barcelonában, de még ebből, a világ egyik legjobb csapata ellen szerzett tapasztalatokból is profitálhatnak, a kérdés az, mennyit vett ki belőlük a találkozó, mennyire lesznek frissek. A motivációval ugyanakkor biztosan nem lesz gond, mivel a Ferencváros-Újpest találkozóknak rendszerint különleges az atmoszférájuk.
Az előző idényben mindhárom bajnoki párharcot az FTC nyerte, de mindannyiszor minimális különbséggel, 1-0-ra, és mindegyik találkozón Boli volt a zöld-fehérek gólszerzője. A mostani sorozatban az Újpest a Székesfehérváron elszenvedett 5-1-es vereség után a Mezőkövesd ellen javított, míg az FTC az első fordulóban játszott döntetlen után megbízhatóan gyűjtögeti pontjait.
A második helyezett MOL Fehérvár, amely az előző körben került el az éllovas pozícióból, a sorozatban három meccsét elveszítő Mezőkövesd otthonában lép pályára, a Bognár György irányításával remeklő, harmadik helyezett Paks pedig a javuló teljesítményt nyújtó Budapest Honvéddal játszik otthon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!