A kiesés ellen menekülő Szentlőrinc látogatott vasárnap este a Rohonci útra. A Szombathelyi Haladás ellenfele a 18. helyen állt a fordulót megelőzően 14 ponttal, míg a vasi zöld-fehérek 23 egységgel a 8. pozícióból várták az összecsapást. A koronavírus-járvány és a sérülések miatt alaposan megfogyatkozott a Hali kerete.

Ennek eredményeként felforgatott összeállítással lépett pályára. A szurkolók és a vasi alakulat vezetőedzője bizakodó volt, hogy a csapat ezúttal a szebbik arcát fogja mutatni és győzelemmel zárhatja a fordulót. Hatalmas elánnal estek egymásnak a játékosok az összecsapás elején, de több apró technikai hiba csúszott az összjátékba.

A hazaiak a labdát a földön tartva próbáltak veszélyes akciókat vezetni, a vendégek pedig inkább beívelésekben látták a megoldást. Igazán nagy problémát azonban nem tudtak okozni a támadók, mert remekül zártak a védelmek. Egészen a 16. perc végéig, ekkor Medgyes szlalomozott végig a hátvédek között és az elfekvő kapus mellett lőtt a rövid sarokba.

A vezetés megnyugtatta a Szombathelyi Haladást és továbbra is támadásban maradtak. Előbb Rácz, majd a gólszerző okozott zavart a szentlőrinci védelemben. Majd visszavett a tempóból a házigazda, ezzel magára húzva ellenfelét. A vendégek pedig kimerészkedtek a kapjuk előteréből és több akciót vezettek – igaz a vasi védelem állta a sarat…

A félidő zárásaként aztán Rácz is villant egyet és máris kettőre nőtt a különbség. A fordulás után sem változott sokat a játék képe. A Szombathelyi Haladás birtokolta a labdát és több helyzetet is kidolgozott, azonban az utolsó passzok pontatlanok voltak vagy épp a kapus hárított jó érzékkel.

A hajrára aztán elkészült az erejével a vendég alakulat és a Hali gólfelelősei újabb találatokkal állították be a 4-0-ás végeredményt. Először Rácz lövése pattant a kapus kezéről Tóth Barna elé, aki fejjel talált be. Majd Medgyes szerezte meg második gólját. Ezen az estén megérdemelten nyert ilyen arányban is a Szombathelyi Haladás együttese és megszilárdította helyét a középmezőny elején.

Haladás – Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Haladás: Verpecz – Mocsi, Debreceni, Németh Milán – Kiss Bence, Schuszter (Doktorics), Holdampf, Németh Márió (Tóth B.) – Kállai, Medgyes, Rácz.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Medgyes 2, Rácz 2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!