Minden sportághoz hasonlóan, a Magyar Tekeszövetség is bejelentette álláspontját a kormányrendelet és a vírushelyzet következtében a bajnokságok sorsáról. Ugyan a focihoz és a kézihez hasonlóan itt is lett volna lehetőség arra, hogy megrendezzék a hátralévő mérkőzéseket, ám a tekeszövetség szerint első az egészség. A tekesport.hu-n a Magyar Teke Szakági Szövetség elnöke, Pintyőke Marcell közleményét, melyet változtatás nélkül mutatunk meg olvasóinknak.

Kedves Sportolók, Sportvezetők, Teketársadalom!

Eltelt egy hét mióta Magyarország kormánya szigorításokat vezetett be életünk több frontján. Ezeket indokolta a járvány egyre agresszívabb és gyorsabb terjedése. Akkor úgy döntöttünk, hogy amíg lehet és amíg biztonságosan koordinálható, a bajnokságoknak mennie kell. Lehetőséget próbáltunk adni a játékra és a sportra.

Eltelt egy hét, érkeztek észrevételek és tapasztalatok, amiket mind a mérlegre tettünk.
– A 2020/2021-es idényben összesen 30 db. halasztás történt az elmúlt hétvége előtt.
– Az utolsó hétvégén Férfi Szuperliga 6 mérkőzésből 4 halasztás, Női Szuperliga 5 mérkőzésből 5 halasztás, NB I. Kelet és Nyugat, 12 mérkőzésből 10 halasztás, NB II. Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat 15 mérkőzésből 9 halasztás történt.
– A halasztások 56 csapatot érintettek.

Elmondhatjuk sajnos, hogy a halasztások egy kivételével mind a járvánnyal összefüggésben történtek és eddig közel 20 hivatalosan is pozitív esetet kellet jelentenünk az OSEI felé.

Bármennyire is szeretnénk játszani és versenyezni, sajnos a vírus megállít minket. Le nem győz, de megállít. Most arra kell koncentráljunk, hogy vigyázzunk saját és környezetünk egészségére, és mielőbb újra pályán lehessünk.

A Magyar Teke Szakági Szövetség 2020.11.17-tel 2020.12.31-ig  felfüggeszti a 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokságokat és minden egyéni versenyt eltöröl. A csapatbajnokságokat nem megszünteti, nem érvényteleníti, hanem felfüggeszti! Bízunk abban, hogy a bajnokság 2021-ben mielőbb folytatódhat! A Versenybizottság feladata, hogy felkészüljön a tavaszi játékrendre és pótlásokra.

Mindenkinek köszönöm a megértését, türelmét és együttműködését!

A továbbiakról folyamatos tájékoztatást adunk.

Vigyázzunk Egymásra!”

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) milyen döntéseket hozott a folytatást illetően. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!