Minden elismerést megérdemelnek a freestyle-lal foglalkozó sportemberek. Akik hosszú évekig pallérozódnak, hogy egyetlen versenyen mindent egy lapra tegyenek fel és nyerjenek vagy épp veszítsenek, ezzel romba döntve megannyi munkát. Szász Kitti viszont kétszeres világbajnokként már bizonyított és idén is kivívta a részvételt a legjobbak között.

A 2020-as év Red Bull Street Style megmérettetés mindenképpen különlegesnek számított, hiszen a koronavírus-járvány miatt a “kibertérbe költöztették” a versenyt. A résztvevők, a bírók és természetesen a nézők is online voltak jelen, amolyan digitális formában. A lebonyolítási rendszer viszont változatlan volt: két versenyző bizonyított felváltva, de csak egyikük nyerhette a párharcot.

 

Szász Kitti remekül teljesített, így egészen az elődöntőig menetelt, ahol a végső győztestől, Mélody Donchettől szenvedett vereséget. A francia aranyérmes egyébként a döntőben a lengyel Aguska Mnich-t is felülmúlta. A harmadik helyet viszont gond nélkül szerezte meg Szász Kitti, aki az angol Lia Lewist győzte le.

Akit érdekel Kitti szereplése, itt visszanézheti (aki pedig csak a bronzérmes produkcióra kíváncsi lapozzon 1:01:11-hez):

Érdekesség, hogy a dobogóra állt hölgyek mindegyike nyert már korábban világbajnoki címet. A magyar lány viszont nem lehetett elégedetlen a harmadik hellyel sem, hiszen kiérdemelte Cesc Fàbregas által odaítélt legjobb trükk elismerését is. A férfi mezőnyben ezt a díjat a norvég Brynjar Fagerli kapta, aki az erősebbik nem képviselői között lett aranyérmes.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!