A másodosztály nyugati A-csoportjában szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázói is pályára léptek a hétvégén. Bodzer Attila tanítványai rangadóra készültek Vepszrémben, hiszen mindkét csapat a fordulót megelőzően 3 győzelemmel és 2 vereséggel állt a bajnokságban. Megjósolhatatlan volt, hogy mi lesz a végeredmény?!

Már csak azért is, mert a koronavírus-járvány alaposan felkavarta az állóvizet. Több együttes is halasztott már, emiatt nehéz volt a játékosok felkészítése. Ennek ellenére jól kezdtek a szombathelyiek, felvették a veszprémiek által diktált ritmust és helyenként jól játszottak. A hajrában aztán elég volt néhány pontatlanság és ezt büntette a VESC együttese.

A második szett során már mindkét csapat többet hibázott, ugyanakkor a pontszerzés terén továbbra is a Veszprém állt jobban, így közel háromnegyed órányi játék után már kettő játszmás előnyben volt a házigazda. Bodzer Attila vezetőedző cserével és szerkezeti váltással is próbálta felrázni tanítványait. Ezt részben sikerült elérnie a szakembernek.

A szombathelyiek ebben a játékrészben voltak a legeredményesebbek és hajszál híján a szettet is behúzták Gulkai Zsófiáék. A véghajrában mégis a hazaiak akarata érvényesült és ha csak minimális különbséggel, de megnyerték a harmadik, VESC-számára győzelmet érő harmadik játszmát. Ezzel a vereséggel a SzoESE az ötödik helyre csúszott vissza, míg a Veszprém pedig fellépett a dobogó alsó fokára.

Veszprémi Egyetemi SC – SzoESE 3-0 (20, 15, 22)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi, Gulkai, Lakatos, Bozzai, Németh E., Szalai Cs., Kóbor, Lajos.
Libero: Nagy J., Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!