Győr Sharks – NBA Crushers 32-13 (0-0, 29-7, 0-0, 3-6)

Absolute Live Divízió I döntő, XIV. Pannon Bowl – Nyúl, zárt kapuk mögött

Az 1. negyed kiegyenlített játéka (0-0) után a Sharks Ráthonyi Kende 2 yardos TD futásával és a sikeres extra ponttal szerezte meg a vezetést, 7-0. Aztán rögtön, még a 2. negyed elején Tóth Barnabás remek visszahordásával a Sharks 46 yardosáig jutott el a szombathelyi csapat. Baranyai Bence pedig az első játékból megtalálta Trevin Howardot egy hosszú TD passzal. Az extra is sikerült, az állás 7-7 lett. Ezt követően Maxim Cherepinsky egy 70 yardos TD-t osztott ki Benedek Lászlónak, így ismét megszerezték a vezetést a győriek, 14-7.

Majd egy rendkívül véleményes bírói ítélettel 3. kísérleten first downt szereztek. A következő játékban Cherepisnky újabb TD passzt osztott ki, így 21-7-re vezetett a Sharks. Alig volt pár másodperc a félidőből, amikor az utolsó játékban Cherepinksy megtalálta újra Benedek Lászlót egy passzolt TD-vel. Az extra pont blokkolva lett, amit sajnos a Győr szedett fel és vitt be az end zone-ba, ami 2 pontot ért, 29-7.

A 3. negyedben nem születtek pontok, majd a 4. játékrész elején Sharks támadása FG-lal végződött, így 32-7-re módosították az eredményt. Aztán válaszolt a Crushers: Trevin Howard 3 yardos TD-t futott, a 2 pontos kísérlet nem sikerült, 32-13. Sajnos a 2.félidőben nem sikerült A Crushersnek szorossá tenni a mérkőzést, így a Sharks 32-13-as győzelemmel lett a Divízió 1 bajnoka.

A szombathelyi szimpatizánsok egybehangzó véleménye szerint nem nem szabad szomorkodni a mai elvesztett döntő miatt. Az élet része a vereség, a csapattól pedig azt senki sem veheti fel, hogy az elmúlt 4 szezonban mindig a döntőig jutott.

 

 

Tatár István, a cséká

– Sajnos nem jött össze a mai meccs, a győri csapat volt a jobb. Másodikak lettünk egy erős mezőnyben. Van, mit javítani, de az biztos, hogy jövőre még erősebbek leszünk. Megpróbálunk egy edzőt szerezni, mert úgy gondolom már olyan színten vagyunk, amihez egy edző elengedhetetlen. Ezt az ezüstérmet fogom kirakni a falra, hogy minden nap emlékeztessen, hogy többet kell edzeni, dolgozni a győzelemért! Köszönjük a szurkolóknak, hogy oly sok meccsen töretlenül szurkoltak nekünk. Gratulálunk a Sharksnak a győzelemhez – értékelte a döntőt Tatár István csapatkapitány.

 

Aki szeretné visszanézni a finálét, az alábbiakban megteheti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!