Sikerrel kezdte a hetet az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabda-csapat, amely a Kaposvár otthonába látogatott. Az előjelek nem voltak kedvezőek a vasi kosarasok számára, hiszen hosszú szünet után léphettek ismét pályára, ráadásul a koronavírus miatt akadt olyan kosaras, aki karanténban tölthetett néhány napot. Érdekes összecsapásnak ígérkezett tehát a derbi.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, nagyon pontosan dobtak és a védekezésük is sokkal összeszedettebb volt. Hiába kért időt a vasi alakulat mestere, állandósult a Kaposvár vezetése. A negyed végére aztán összekapta magát a Körmend és egyre jobban apadt a különbség. Hiába, mert a folytatásban ismét Milisavljevic kosaraival újabb rohamba kezdett a Somogy megyei alakulat.

A szünet után viszont a Körmend játéka javult fel és Mosely pontjaival felzárkózott a piros-fekete alakulat. A találkozón először a harmadik negyed közepén megszerezte a vezetést a Körmend. Ráadásul a védekezésük is kiváló volt és 1-17-es rohammal már az utolsó negyedet sokkal kiegyensúlyozottabban kezdhették. A Kaposvár azonban nem hagyta magát és újult erővel próbálta ledolgozni hátrányát.

Ez azonban csak időszakosan sikerült, mert Mócsán és Williams is elkapta a fonalat. Ennek köszönhetően végig kézben tartotta már a mérkőzést a vasi együttes és kiváló védekézésének köszönhetően a találkozót is megnyerte. A második félidőben mutatott játékával megérdemeltt körmendi siker született.

Kaposvári KK – Egis Körmend 65-73 (18-14, 19-12, 5-27, 23-20)

Körmend: Thames 8, Mosely 12/3, Mócsán 12/6, Durázi 5/3, Taylor 5.
Csere: Williams 11/3, Ferencz 9/9, Oroszi 6/6, Tóth N. 4, Balogh 1, Kiss M. -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!