A férfi kosárlabda másodosztály nyugati csoportjában érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai péntek este léptek pályára. A játéknapon a csoport egyik nagy erőssége a Dombóvári Kosársuli látogatott a vasi megyeszékhelyre. Ráadásul ellentétes utakat jártak be a csapatok, hiszen a vendégek zsinórban háromszor kaptak ki, a SzoESE két győztes meccsen voltak túl.

Bár zárt kapuk mögött rendezték meg a találkozót a vasi együttes kapta el jobban a fonalat. Mészáros triplájával belejött a pontgyártásba a SzoESE. Úgy tűnt, hogy gyorsan döntésre vinné a házigazda a találkozót. Igen ám, csakhogy a vendégek kis késéssel, de magukhoz tértek és a negyed hajrájára sikerült ledolgozni a hátrányukat.

Nagy volt a pontatlanság a folytatásban, ami a dobóformát illette. Sok tiszta kísérlet maradt ki, érezhető volt a nagy tét és az is, hogy mindkét csapat nagyon akart. A szünetre tovább nőtt a felek közti különbség, de nem volt behozhatatlan hátránya a Dombóvárnak. Olyannyira nem, hogy a térfélcserét követően szigorítottak védekezésükön is, ez pedig nem volt ínyére a SzoESÉ-nek.

A záró negyedet megelőzően már a vendégek vezettek. Az utolsó felvonásra aztán őrült rohanásba kezdtek a csapatok. Reizinger triplájával hét ponttal is vezetett a Dombóvár, de Novák egy perccel a vége előtt fordított és a SzoESE állt nyerésre. Hiába, mert Fazekas utolsó pillanatokban szerzett kettesével végül a vendégek nyerték az öldöklő csatát, ahol nem épp a szép játék, sokkal inkább harcosság döntött.

SzoESE – Dombóvári Kosársuli KE 66-67 (16-14, 22-19, 10-17, 18-17)

SzoESE: Vicze 15, Kiss M. 8, Mészáros M. 12/6, Oroszi 11, Horváth C. 8.
Csere: Gundiger 2, Novák 8/6, Bojkovszky 2, Gombkötő -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!