Haladás-Viktória FC–Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Szombathely, Király Sportlétesítmény, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés

vezette: Szalai, zárt kapuk mögött

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi, Horti, Jánosi, Hajba – Németh M. (Fördős, 73.), Balogh, Németh Zs. – Varga B. (Kovács V., 79.), Simon, Németh A. Edző: Szabados György.

FTC: Bednar – Mosdóczi, Papp, Hasanbegovic, Zlidnis – Brandon (Marques, 61.), Fenyvesi, Pusztai – Nagy Virág (Czellér, 61.), Siklér (Nagy Viktória, 70.), Ivanusa – Vágó Edző: Dörnyei Balázs.

A szombathelyi klub közösségi oldalán megjelent tudósításból kiderül, hogy a koronavírusból felépült Bíró Barbara elfoglalhatta helyét a kapuban, ugyanakkor Szil Tünde továbbra sem térhetett vissza, míg Herczeg Andrea térdsérülése és amiatt sem játszhatott, mert a román válogatott keret tagjaként karanténba került. Az FTC meghatározói futballistái közül Fenyvesi hiányzott.

A sáros, mély talajú pályán a vasiak kezdték jobban a mérkőzést, a 2. percben Simon került óriási ziccerbe, de lövését Bednar a felső lécre tolta. A szombathelyiek szervezetten futballoztak, teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a ferencvárosiaknak. Aztán a 20. percben kihagyott a vasiak figyelme, egy kényszerítőzés után az exszombathelyi Siklér Kinga lépett ki középen és 14 méterről a bal sarokba lőtt, 0-1.

A folytatásban alapvetően a mezőnyben zajlott a játék, az igazán komoly helyzet a hazaiak előtt adódott. Németh Adél egyedül lépett ki, félmagas lövését bravúrral védte az FTC kapusa.

Szünet után sem változott a játék képe, a vendégek főleg beívelésekkel próbálkoztak, ám ezeket Bíró hatástalanította. A szombathelyiek stabilan védekeztek, fegyelmezetten futballoztak, a vendégek nem tudtak kibontakozni. A viktóriások mindent megtettek az egyenlítésért, ám a hajrában már nem sikerült ziccert kialakítaniuk. A Haladás-Viktória egyenrangú ellenfele volt az öt légióssal a kezdőjében felálló, bajnokesélyes FTC-nek. A döntetlen igazságosabb lett volna, de kis szerencsével még nyerhettek is volna a hazaiak.

Szabados György vezetőedző, Haladás-Viktória FC: – Habár az FTC uralta a mérkőzést, nekünk voltak a nagyobb helyzeteink. A Fradi egyetlen ziccerét belőtte, mi kettőből egyet sem. A lányok mindent megtettek, de az most is látszott, hogy a fiataloknak még rutint kell szerezniük.

A szombathelyi csapat továbbra is a tabella 5. helyét foglalja el, az 1 mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Fradi pedig 2 pontra megközelítette az éllovas MTK-t. A Haladás-Viktória FC legközelebb március 13-án lép pályára bajnoki meccsen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!