Igazi csemegének ígérkezett a Szombahelyi Egyetemi Sportegyesület valamint a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia amatőr élvonalban szereplő csapatok párharca. A vasi alakulat veretlenül állt a fordulót megelőzően a listavezető pozícióban, egyetlen vereséget számlálva, egy hellyel a SzoESE mögött pedig a székesfehérvári alakulat. Nagy csatát ígért és be is váltotta a reményeket a derbi.

Hiányzója akadt a házigazdának, így kicsit felforgatott rendszerben kezdett Szabó László csapata, amely nem találta a játék ritmusát. A vendégek magassági fölénye vitathatatlan volt és ezt Ehmann vezérletével ki is használták. A SzoESE mestere időkéréssel és cserékkel rázta fel együttesét. Ez azonban csak a második negyedben hozta meg a kívánt hatást.

Ekkor Kovács Gina, Preisinger és Szabó-Haklits is betalált kintről, válasz pedig nem érkezett rá. A SzoESE távoli dobásait remekül értékesítette, a Fejér megyeiek pedig a festék környékén éltek előnyükkel. A szünet előtti versenyfutás végére Kovács Gina félpályáról dobott hárompontosa tett pontot. A fantasztikus kosár alaposan felpörgette a vasi alakulatot és megfogta a vendégeket.

Hiába próbálta tartani a lépést Balsay és Szőke pontjaival a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, hazai oldalon extázisban játszott Kovács Gina, aki a pontszerzés mellett kihagyhatatlan helyzetbe hozta több ízben is társait. Ha pedig megfogták egy-egy támadásban a házigazda irányítóját, mindig akadt valaki, aki betalált és lendített a csapat szekerén.

Az utolsó negyedben még arra is lehetősége nyílt Szabó Lászlónak, hogy minden játékosát pályára küldje, akik pontokkal hálálták meg a bizalmat. A végére teljesen szétesett a vendégek játéka, így tovább nőtt a különbség. Ezzel a sikerrel visszavágott a felkészülés során elszenvedett vereségért a SzoESE és őrzi listavezető helyét – mindezt hibátlan mutatóval!

SzoESE – Dávid Kornél KA 83-61 (17-19, 26-18, 16-12, 24-12)

SzoESE: Kovács G. 33/15, Preisinger 12/9, Szabó-Haklits 13/3, Balogh V. 12, Plózer 2.
Csere: Koltay 5/3, Sándor A. 2, Mezősi 2, Dervalits 2.
Vezetőedző: Szabó László

Dávid Kornél KA legeredményesebb dobói: Szőke 15/6, Ehmann 12, Balsay 10.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!