Jól kezdte a bajnokságot az Egis Körmend együttese, amely egyetlen idegenbeli vereségét leszámítva egymás után gyűjtögette a győzelemeket. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt többször is halasztania kellett mérkőzéseit. Ennek eredményeként a legutóbbi héten mintegy 2000 kilométer és hat nap alatt három derbi várt a Rába-parti alakulatra.

A Jászberény, a Kaposvár és a Debrecen felett aratott győzelmek után joggal várták a körmendi szurkolók, ha csapatuk hazai környezetben is folytatják menetelésüket. A megtizedelt vasi alakulat ezúttal ismét egy nehéz ellenfelet fogad a Rába-parti városkában. Ezúttal a Sopron KC ellen kellene begyűjteni a győzelemért járó bajnoki pontokat.

A feladat viszont azért sem egyszerű, mert továbbra is zárt kapuk mögött kellene élni a hazai pálya előnyével. Ráadásul a mutatott játékban is javulnia kell a körmendi kosarasoknak. Az előző fordulóban elért eredmények is ellentétesek, hiszen a Ziga Mravljak együttese vereséget szenvedett, míg a Borisovék a Kaposvárt győzték le. Az összecsapást ezúttal az M4sport+ tűzte műsorára, így neten keresztül is követhető lesz a szurkolók számára.

Egis Körmend – Sopron BC
2020. december 12. – 19:20 (M4Sport+)
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!