Kellemetlen, télies idő fogadta a csapatokat a 2020-as esztendő utolsó Merkantilbank Liga fordulójában Szolnokon, ahová a Haladás látogatott. A vendégek egyértelmű célja a tisztes helytállás volt, amelynek keretét sérülések és vírusos megbetegedések tizedelték meg. Ennek ellenére sem szerettek volna a vasi labdarúgók pont vagy pontok nélkül hazaindulni.

Ennek egyértelműen nyomot is adtak, hiszen a kezdés után egyből magához ragadta a kezdeményezést. Rácz Ferenc nagy kedvvel cselezte át magát a szolnoki védelmet és lövésébe belekapott a kapus, de egy védő közreműködésére is szükség volt, hogy a második percben ne szerezze meg a vezetést a Hali. Ezután is nagy élt a vendég alakulat, ami támadásokban is megmutatkozott.

Egy tetszetős akció végén Farkas kísérletét kellett Molnár-Farkasnak hárítani, majd a 23. percben Kállai Kevin szerzett labdát az ellenfél térfelén és tálalt Medgyes elé, aki egy csel után lövésre szánta el magát, de próbálkozása gyengére sikeredett és a kapu mellé csordogált a labda. A félidő második felére feléledt a Szolnok is és Kotula majd Csirmaz lövését hárította nagy bravúrral Rózsa.

A szünet után nagyobb elánnal estek egymásnak a csapatok. Nagy küzdelem folyt a pályán, de a kapuk ekkor nem forogtak igazán veszélyben. Egészen az 56. percig, akkor egy hazai sarokrúgás érintés nélkül hagyta el a játékteret. Szépséghiba, hogy lemaradt a játékszerről Rózsa és a vasi védelem is. Kettő minutummal később pedig már a vezetést is megszerezték a hazaiak.

Egy bal oldali beadást követően Doktorics és Tisza ugrott fel fejelni az ötös vonalán, úgy tűt, hogy a vendégek védőjéről bepattant a Hali kapujába a labda. Utólag azonban kiderült, hogy Tisza volt a gólszerző. Szinte azonnal válaszolhatott volna a zöld-fehér együttes, de Rácz mellé tekert. Ezután hiába próbálkozott támadással a vendég alakulat, jól zárt a hazai védelem.

A hajrában aztán a frissen beállt Szalay követett el felesleges szabálytalanságot kapuja előterében. A jogosan megítélt büntetőt Kovács végezte el, azonban Rózsa lábbal blokkolta a kísérletét, majd Tisza ismétlését is bravúrral hárította. Az ellentámadásnál pedig Németh Márióék egyenlíthattak volna pontosabb befejezésnél.

A ráadás perceiben eldőlt a mérkőzés, egy sarokrúgást követően Kovács Olivér maradt üresen és a hazaiak csapatkapitánya közelről befejelte a labdát Rózsa kapujában. Ezzel a vereséggel eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás a 2020-as évet a tabella hatodik helyén fejezi be. A Szolnok ezzel a győzelemmel pedig felléptek a nyolcadik pozícióba.

Szolnoki MÁV – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Mocsi, Doktorics (Tóth M. 65.) – Kállai (Szalay 73.), Csilus, Németh Márió, Schuszter, Rácz – Farkas (Tóth B. 57.), Medgyes.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Tisza 58., Kovács O. 92.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!