Három napon keresztül a sportlövészet fővárosa volt Szombathely, hiszen a Haladás Sportkomplexumban rendezték meg az országos bajnokság fordulóját, de itt kapott helyet a Savaria Kupa és a Magyarország-Lengyelország elleni mérkőzés is. S honi szövetség, Szombathely városa és a Pannonsport Kft. összefogásából megvalósult programsorozat remek propagandája volt a sportágnak.

Az élre mindenképpen a válogatott mérkőzés kívánkozik, ahol minden csapatrészben jobbnak bizonyult hazánk nemzeti együttese. Ráadásul mindkét félidőt magabiztosan nyerték a magyarok. Az első félidőben 59-37-re, a másodikban 58-38-ra nyertek a mieink, így összességében 117-75 arányban bizonyultak jobbnak a hazaiak. Mind a nyolc-nyolc (két-két férfi és női puskás, illetve pisztolyos) lövő hatszor tíz lövést adott le, a 10 lövésre 10 percük volt.

Összesen tíz lövésenként volt értékelés, és a két egymás melletti lövő közül az eredményesebb két pontot kapott. Puskában volt tizedelés, azonban pisztolyban nem volt az egyes lövéseknél. Köregyenlőség esetén egy-egy pont járt mindkét versenyzőnek. Így összesen 96 pont talál gazdára.

Győrik Csaba: Kettős céllal rendeztük meg a Magyarország-Lengyelország válogatott sportlövő viadalt. Egyrészt a sportág népszerűsítése az ilyen mérkőzések célja, egy olyan versenyforma kipróbálása, ami egyszerűbb, nézőbarátabb. Sajnos, idén a koronavírus-járvány miatt nem lehettek jelen szurkolók a szombathelyi eseményen. Másrészt a lengyelekkel kiváló kapcsolatot ápolunk, amit az is bizonyít, hogy meghívtak bennünket jövőre egy lengyelországi visszavágóra. Ami a pénteki Eb-válogatót illeti: ezúttal elmaradtak az alapversenyben a nagyon magas eredmények, ugyanakkor éles döntőket láthattunk. Mészáros Eszter és Dénes Eszter teljesítményével elégedett voltam. Péni István pedig úgy tűnik, hogy idehaza verhetetlen. A pisztolyosoknál a mindössze 16 éves Jákó Miriam ismét bizonyította tehetségét a Hungarian Open megnyerése után. Tátrai Miklós két hétig nem tudott edzeni, karantén után tért vissza, tőle jobb alaperedményeket várok a következő két válogatón.

Eredmények az első félidőben:

Pisztoly: Tátrai Miklós-Jerzy Pietrzak 8-4, Hegedűs László-Szymon Wojtyna 2-10, Fábián Sára-Julita Borek 6-6, Jákó Miriam-Natalia Krol 7-5 (23-25)

Puska: Sidi Péter-Tomasz Bartnik 6-6, Péni István-Rafal Lukaszyk 12-0, Mészáros Eszter-Alexandra Szutko 6-6, Dénes Eszter-Agnieszka Nagay 12-0 (36-12)

A második félidőben:

Pisztoly: Tátrai-Wojtyna 9-3, Hegedűs-Pietrzak 4-8, Fábián-Krol 7-5, Jákó-Borek 2-10 (22-26)

Puska: Sidi-Lukaszyk 10-2, Péni-Bartnik 10-2, Mészáros-Nagay 6-6, Dénes-Szutko 10-2 (36-12)

A végeredmény: 117-75

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!