Nem volt könnyű helyzetben a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, hiszen a 2020-as évet idegenben zárták az egyetemi bajnokságban. Az ellenfél az UNI Győr-SZESE volt, amely komoly játékerőt képviselt, ráadásul több egykor, a vasi megyeszékhelyen pattogató kosaras játszott a hazaiaknál. Vendég oldalon viszont fájhatott a feje Kollerics Barnabás vezetőedzőnek.

Több játékosa sérülés és betegség miatt nem volt hadra fogható, így tartalékos összeállításban és szokatlan felállásban voltak kénytelen pályára lépni tanítványai. Preisinger triplája megalapozta a hangulatot, ezután viszont jött egy kihagyás vendég oldalon és egy 17-2-es etappal lerohanta riválisát a Győr. Ezután felváltva estek a kosarak a negyed végéig.

A folytatásban viszont elkapta a ritmust a SzoESE és Preisinger valamint Balogh Viktória pontjaival mínusz négyre zárkózott a vasi alakulat. Bár a játékrész végét megnyomta a Győr, nem vallott szégyent a szombathelyi együttes sem. A folytatásban ismét Kollerics Barnabás együttese játszott jobban, egyből zárkózott is a SzoESE.

Az utolsó felvonásra viszont elfogyott erőben a vendég csapat, amely egyetlen cserével játszotta le a találkozót. A hosszabb kispaddal rendelkező, listavezető UNI Győr SZESE így megérdemelten nyerte meg az összecsapást, bár a különbség nem tükrözi hűen a mérkőzést.

UNI Győr SZESE – SzoESE 91-70 (23-8, 26-29, 21-11, 21-22)

SzoESE: Preisinger 21/12, Mezősi 5, Balogh V. 20, Sándor 4, Plózer 13.
Csere: Jakubovics 7/3.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás
Másodedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!