Az AVUS rutinos kapusának, Horváth Alexnek nem úgy sikerült az ősz, ahogy eltervezte. A járvány miatt sajnos több fordulót is ki kellett hagynia, de decemberben már felgyógyult és a lelátóról bíztathatta társait.

Alex és családja ünnepi szokásairól az utolsó őszi, december 19-i OB I/B-s forduló után érdeklődtünk.

– Már tart a téli szünet a bajnokságban, így ezekben a napokban minden a Karácsonyra összpontosul. Az idei év ebben is más lesz, azonban olyan szerencsés vagyok, hogy a családom Szombathelyen él és együtt tudjuk tölteni az ünnepeket. A párommal, az ő, illetve az én családommal töltjük ezeket a napokat és amikor már túl sokat ettünk, akkor lesétáljuk a kutyánkkal a felesleges kalóriákat. Nincs állandó menü, azonban egy biztos, bejglit idén sem eszem, hiszen nem szeretem. Minden évben valami újat kóstolunk meg Szenteste – válaszolt érdeklődésünkre a 27 esztendős kiváló kapus.

 

A 21 esztendős tehetség, Kovács Barnabás kiválóan szerepelt az ősszel az AVUS kapujában. Az Ő védéseinek is köszönhetően a szombathelyiek kapták messze a legkevesebb gólt. A vasiak kapuját 11 meccsen mindössze 77 alkalommal vették be az ellenfelek. Barnát az ünnepek előtt kérdeztük meg, hogyan tölti a Karácsonyt.

– A járványhelyzet ellenére szerencsére nálunk ugyanúgy telnek az ünnepek, persze a szabályokat betartva szűk családi körben karácsonyozunk. Szenteste délelőtt feldíszitettük a fát a családdal, utána pedig délre átmentünk ebédelni a szombathelyi mamámhoz a rokonokkal együtt. A menü májgombóc és kacsacomb volt, desszertnek pedig különféle karácsonyi süteményeket kaptunk. Ebéd után megérkezett a Jézuska, majd késő délután hazamentünk, így este hozzánk is ellátogatott a Jézuska. Konkrét menü ezúttal sem volt nálunk, viszont különféle karácsonyi sütemények, mézeskalács és a bejgli nem hiányozhatott. A Karácsonyt egyébként a Balatonon töltjük a rokonokkal, a szigligeti nagyszülőknél, a menü húsleves és rantott karaj lesz és természetesen a finom karácsonyi sütemények.
Karácsony másnapját otthon töltjük a családdal. Mivel szeretjük nézni a darts világbajnokságot és játszani is szoktunk, ezért nem újdonság, ha ilyenkor házi darts bajnokságot is rendezünk – fogalmazott a fiatal kapus.

Az AVUS valamennyi vízilabdázójának és a szakmai stáb tagjainak kellemes ünnepeket kíván szerkesztőségünk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!