A karácsonyi szünetben sem maradtak a kosárlabda kedvelő szurkolók mérkőzés nélkül, hiszen elstartolt az NBA, december 27-én pedig már a magyar élvonalbeli bajnokság is folytatódik. Vasárnap este két nem túl jó formában lévő csapat mérkőzik Pécsett. A házigazda baranyaiak ellenfele az Egis Körmend lesz, amely komoly erőpróbának ígérkezik.

Már csak azért is, mert a két együttes helyezésétől függetlenül nagy meccseket szoktak játszani. Ezúttal pedig sorsfordító is lehet a találkozó. A Pécs és a vasi alakulat is legutóbbi két meccsét elveszítette, ráadásul Ziga Mravljak együttese idegenbeli mutatója is csak 50 százalékos (3 győzelem-3 vereség). A botlások eredményeként pedig visszaesett a piros-feketék együttese a hatodik helyre.

A Mecsek-alján sincs mostanában örülnie a szurkolóknak, hiszen csak a 12. pozíciót foglalják el a tabellán. Lejátszott 12 mérkőzésükből csak négyet nyertek meg. Ugyanakkor intő jel lehet a körmendi kosarasok számára, hogy mindegyiket hazai környezetben húzták be. A Kecskemét, a Jászberény, a Kaposvár és a Sopron skalpját gyűjtötték be Krivacsevics Márkóék.

Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend
2020. december 27. – 18:00
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!