Mint ismert az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabda együttesének ügyvezetője, Hajba Ádám a nyár végén a Hungarysportnak tett nyilatkozatában utalt rá, hogy a vasi piros-feketék idén is szeretnének helyt állni a nemzetközi porondon. A pontos menetrendről viszont sokáig nem lehetett tudni, pont a koronavírus-járvány miatt.

Az NBA-ben sikerre vitt “buborék” viszont úgy tűnik bevállhat az öreg kontinensen is, hiszen több sportágban hasonló lebonyolítással rendeztek kupa és egyéb küzdelmeket. Míg a bajnoki címvédő Falco a Bajnokok Ligájában, addig a másik Vas megyei alakulat az Egis Körmend a FIBA Europe Cup kiírásában vesz részt, amelynek csoportkörére január végén kerül majd sor.

A lebonyolítás alapján a résztvevők négyfős csoportokra osztották a szervezők. A csapatok január január 26. és 29. között egy-egy helyszínen csapnak össze és egyetlen mérkőzést játszanak egymással az adott gárdák. A körmérkőzések után kialakult végeredmény ismeretében az első két helyezett, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut a legjobb 16 közé.

Az Egis Körmend együttese az “A-jelű” kvartettba került, így Ziga Mravljak együttesének egészen Hollandiáig kell majd utazniuk. Ferenczék a ‘s-Hertogenbosch-ban lépnek pályára, ahol az F-csoport küzdelmeit is rendezik. Érdekesség, hogy abban a négyesben két holland alakulat indul a sorsolás szeszélyessége folytán.

*

Az Egis Körmendhez tartozó információ, hogy a klub vezetése megköszönte Xeyrius Williams játékát és megvált a légióstól. A klub az alábbi közleményt adta közre, amelyet változtatás nélkül közlünk:

“Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az újonc amerikai idegenlégiós, Xeyrius Williams már nem az Egis Körmend játékosa. További profi karrierjéhez sok sikert kívánunk!
Pótlásáról a későbbiekben fogunk gondoskodni.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!