Ahogy beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A karácsonyi pihenőt követően pedig Kölnben került sor az elődöntőre. A magyar csapat óriási csatát vívott a THW Kiel együttesével és hosszabbítást követően egyetlen góllal maradt alul a német gárdával szemben. Sokat nem pihenhettek a vesztesek, hiszen kedd este már a bronzéremért léptek pályára.

Hasonlóan nagy csatát hozott a harmadik helyért rendezett találkozó is. Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Ligetvári Patrik és Székely Márton hiányzott a Veszprém keretéből, de a rivális PSG sem számíthatott két meghatározó játékosára. Jól is kezdték a magyarok a találkozót, hiszen 3-0-ra is vezettek, de a franciák még a félidő hajrája során fordítottak.

A második félidő elején sem változott a játék képe. Nagyon akart a Veszprém, de minden apróbb megingását kihasználta a PSG, így a különbség sem változott. Majd egy újabb 4-1-es rohammal ötre nőtt a magyarok hátránya. A végén még Cupara mutaott be pár bravúros védést, de ez is kevés volt az üdvösséghez. Így a Veszprém csapata a BL-négyesdöntőn a negyedik helyet csípte meg.

Ki kell emelni a bronzmérkőzésen Lékai Mátét, aki szenzációs formában játszott a találkozón. A veszprémiek válogatott kézilabdázója a mezőny legeredményesebbje volt a PSG elleni összecsapáson. További érdekesség, hogy a két csapat 12. alkalommal találkozott egymással BL-mérkőzésen, ezeken négy veszprémi siker született, egy döntetlen mellett hetedszer győzött a PSG.

Eredmény, a 3. helyért:
Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 31-26 (14-11)
————————————————————–
Köln, zárt kapuk mögött, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 50/31, illetve 47/26
gólok hétméteresből: 4/1, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!