A Falco egyszer már elutazott Novgorodba és készen állt a meccsre, de az október 21-i találkozót a hazaiak pár órával a feldobás előtt – játékosaik COVID19-es megbetegedései miatt – lemondták. Noha a FIBA-szabályai egyértelműek arra vonatkozóan, mikor, illetve meddig lehet BCL-meccset lemondani, illetve halasztani, mégsem igazolták Váradiéknak 0-20-szal az elmaradt összecsapást, így hétfőn újra kiutazott a Falco és kedd este megmérkőzik az oroszokkal. Az előzményekhez tartozik még, hogy december 9-én 88-93-ra a Novgorod legyőzte a Falcót Szombathelyen, most a továbbjutás érdekében – akár 1 pontos győzelemmel is, de – vissza kell vágni.

A magyar bajnok vezetőedzője szerint nagy lehetőség áll a Falco előtt, de ez a csapatra nehezedő nyomással is jár.

– Örülök és büszke vagyok csapatomra, hogy a csoportkör utolsó meccsén dől el a továbbjutás kérdése. Tudjuk, hogy a Novgorod az esélyesebb csapat, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Szerintem csak kis dolgok fognak dönteni, de bízom a csapatomban, mert tudom, hogy képesek lehetünk a bravúrra – közölte várakozásait Gasper Okorn.

DeQuon Lake, a magyar csapat fiatal centere szerint igazi ki-ki meccs lesz a kedd esti rangadó.

– Nagyon fizikális játékosok alkotják a Novgorod csapatát, akik tudják és ki is akarják használni az erejüket. Nagyon nehéz dolgunk lesz a palánkok alatt, oda kell figyelnünk a lepattanózásunkra, nem szabad könnyű, második esély pontokat engednünk. Türelmesen kell játszanunk és vigyáznunk kell az eladott labdákra és akkor lehet esélyünk a győzelemre. Nem szabad megfeledkeznünk a védekezésünkről sem. Gasper és Milos jól felkészített minket, ha fegyelmezetten végrehajtjuk a utasításokat, akkor mindkét oldalon a Novogord fölé keredhetünk.

A sárga-feketék hivatalos honlapja, a falcokc.com a csapat fiatal játékosát, Doktor Pétert pedig a sérüléséről is megkérdezte.

– A múlt héten, a keddi edzésen Dancsecs Andrással ütköztem és rögtön a hátamhoz kaptam. Az eset után kis szúrást is éreztem és ezért besiettünk a kórházba, ahol a röntgenfelvételek nem mutattak komolyabb sérülést. Erőnléti edzőnkkel és gyúrónkkal elkezdtük a rehabilitációt és remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetek a pályára. A Novgorod ellen még nem leszek 100%-os állapotban, de nagyon szurkolok a fiúknak. Már bebizonyítottuk, hogy képesek lehetünk a bravúrra. Az első, hazai összecsapásunkon is reális esélyünk volt győzni, de sajnos akkor kikaptunk, vissza akarunk vágni azért a vereségért. Azóta sok változás történt a csapatnál. Egyrészt fontos, hogy végre szerda-szombat ritmusba kerültünk és a csapat üzemi hőfokon pörög. Két játékoscsere is történt. Baraccsal és Kellerrel nagyon komolyan erősödött a palánk alatti rotációnk, mindketten komoly erősítések. Nem lesz könnyű dolgunk, hisz egy orosz top csapathoz látogatunk, de nem feltartott kézzel érkezünk, hatalmas küzdésre számítok – fogalmazott Doktor Péter.

A Novgorod – Falco BCL-meccsen – magyar idő szerint – 17 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!