Gőzerővel készültek az év elejétől kezdve a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázói, akik nemcsak az NB II-ben érdekeltek, hanem az egyetemi bajnokságban is. A hét elején Sopronba látogattak Kéri Péter tanítványai, hogy győzelemmel alapozzák meg a 2021-es esztendőt. Volt is miért koncentrálni, hiszen decemberben vereséget szenvedtek a Mosonmagyaróvár ellen.

Ezúttal egy gyors kosárváltással kezdtek a csapatok, majd magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi alakulat. Horváth Csaba állt a SzoESE élére és a pontszerzés mellett a játék szervezésében is jeleskedett. Ennek eredményeként már az első tíz perc végére 10 ponttal álltak jobban a vendégek. A hazaiak nem igazán találták a ritmust, így csak megnehezíteni tudta a rivális dolgát.

A második negyedben inkább a pontszerzésre tették a hangsúlyt a csapatok. A védekezés ezúttal a háttérbe szorult. Ezt észrevehette Kéri Péter vezetőedző is, aki a térfélcserét követően szerkezetett váltott. Ez a húzása maximálisan bejött, mert a soproni alakulat 9 pontot tudott szerezni, míg saját palánkja alatt képtelen volt dominálni.

Az utolsó felvonásra aztán minden játékosnak lehetőséget biztosított a vendégek mestere. Többen meg is hálálták a bizalmat, jelezve, hogy számíthat rájuk Kéri Péter. A mérkőzés végül teljesen megérdemelt vasi sikert hozott, megalapozva a jó folytatást, amire nem kell sokat várni. Az egyetemi bajnokságban legközelebb február másodikán lép pályára a SzoESE, akkor a BME-MAFC otthonába vizitálnak.

SMAFC – SzoESE 60-86 (14-25, 21-22, 9-22, 16-17)

SzoESE: Horváth Cs. 17/3, Vicze 14/6, Kiss M. 5, Oroszi 5/3, Schveighoffer 9/3.
Csere: Bojkovszky 9/3, Monek M. 7/3, Gombkötő 7/3, Gundinger 6, Németh M. 5/3, Novák M. 2, Papp B. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

SMAFC legeredményesebb játékosai: Szegedi M. 18/6, Hipságh 16/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!