A Szombathelyi Haladás ősszel a harmadik fordulóban látogatott Gyirmótra, és elszenvedte első szezonbeli vereségét, a hazaiak 2-1- re nyertek. A meccset élőben közvetítettük, most újra felidézheted.

Érdekesség, hogy ez volt Mátyus János szombathelyi edzősködésének első bajnokija, amelyen kikapott, a győztes gólt pedig az a Simon András fejelte, aki egy héttel korábban még a zöld-fehérek játékosa volt. A szombathelyiek kerete nem változott jelentősen a télen, Dragóner Filip érkezett, viszont Tóth Barna, Horváth Olivér, Farkas Balázs távozott.

A haladas.hu felvezető cikkéből azt is megtudtuk, hogy a Csertői Aurél vezette gyirmótiak télen leigazolták az MTK-tól a 203 NB I-es meccsen 68 gólt jegyző rutinos támadót, Lencse Lászlót. Rajta kívül a Puskás Akadémia védője, Radics Márton és a Budafok hátvédje, Kirják Henrik került Gyirmótra, előbbi kölcsönbe. De a gyirmótiakat erősítik olyan, első osztályú múlttal rendelkező futballisták, mint Vass Ádám, Hudák Martin, Heffler Norbert és a szentpéterfai születésű, korábban az osztrák Mattersburgban légióskodó csatár, Varga Barnabás. Gyorsan tegyük hozzá: a Haladásnál még több, NB I-es rutinnal felvértezett játékos futballozik.

A nyugat-dunántúli rangadó előtt Mátyus János fogalmazta meg várakozásait a klub hivatalos honlapjának.

– Nincs jelentősége annak, hogy kilenc hónapos veretlenségi széria után éppen a Gyirmót ellen kaptam ki a Haladással. Annak sokkal inkább, hogy talán a gyirmótiak voltak az egyetlenek, akik taktikailag picit fölénk nőttek, ezt most nem szabad megengednünk. Ezért is sokat készültünk a vasárnapi mérkőzésre, bár az első meccs valahol mindig egy ugrás az ismeretlenbe, nehéz megmondani mire számíthatunk saját magunktól és az ellenfelünktől. A gyirmótiak a télen megerősödtek, ők a meccs esélyesei, de a Haladás már sokszor felborította a papírformát – ezúttal is ez a tervünk. A játékosokon érzem a jó értelemben vett feszültséget, látom rajtuk, alig várják, hogy végre újra bajnokit játszhassanak. Az első meccs azért mindig más, mint a hatodik vagy a hetedik. Ennek megfelelően szeretnénk jól, sikeresen rajtolni – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a tabella 6. helyén álló Szombathelyi Haladás az 5. helyezett Gyirmót FC Győrt vasárnap 17 órakor fogadja. Az összecsapás az SzTv fb-oldalán követhető. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!