A mérkőzés előtt érkezett a jó hír, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapatának meghatározó tagja, Preisinger Boglárka is rendelkezésre állhat a Szegedi KE elleni bajnoki mérkőzésen. A hátvéd sérülés miatt került a maródiak listájára, azonban a gyors gyógyulás ereményekét pályára léphetett a szombati összecsapáson.

A SzoESE mestere, Szabó László azonban nem kockáztatott és Püspöki Lotti – aki szintén komolyabb sérülés után térhetett vissza – néhány percet kapott a mérkőzésen. A felforgatott kezdőcsapat megszeppent gárda benyomását keltette és a Szeged gyorsan 1-8-re lépett meg a házigazda elől. A szombathelyiek védekezésben és támadásban sem voltak hatékonyak.

Jól mutatja, hogy távolról egész mérkőzés során csak négyszer találtak be, ez pedig ritka a SzoESE életében. Így a palánk közeléből és középtávoli tempókkal operált a vasi alakulat. A negyed végén a vezetést is megszerezték, amit a folytatásban növelni tudtak. Bár a támadómunka hatékonysága nem volt meggyőző, de egyre jobban összeállt a házigazda védekezése.

Olyannyira, hogy a szünet után alaposan megnehezítették a vendégek dolgát. A Horváth játékára épülő szegediek nem is találtak ellenszert, így a harmadik játékrészben csak kilenc pontot szereztek – ezzel el is dőlt a találkozó. Az utolsó negyedben lehetősége volt Szabó Lászlónak pályára küldeni a fiatal játékosait és új taktikai elemek gyakorlására is jutott idő.

Az utolsó percekben már csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül egy híján huszat mért ellenfelére a SzoESE, amely a hét elején megkezdi az egyetemi bajnokság tavaszi pontvadászatát is. A feszített menetrendnek köszönhetően pedig egy hét múlva Nyíregyházán bizonyíthatnak a szombathelyi lányok.

SzoESE – Szegedi KE 70-51 (17-14, 17-12, 19-9, 17-16)

SzoESE: Kovács G. 20/9, Mezősi A. 8, Szabó-Haklits Zs. 18/3, Balogh V. 11, Plózer P. 1.
Csere: Püspöki L. 8, Preisinger B. 2, Sándor A. 2, Koltay D. -, Dervalits A. -, Szanati V. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Szeged legeredményesebb játékosai: Horváth G. 12, Vér V. 10.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!