A már biztos rájátszás résztvevő Fehérvár 5-2-re legyőzte az utolsó előtti helyen álló vendég Villachot az osztrák jégkorongliga vasárnapi játéknapján.

Osztrák liga (ICE), alapszakasz:
Hydro Fehérvár AV19-EC VSV (osztrák) 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)
——————————————————–
a magyar csapat gólszerzői: Kähkönen (7.), Erdély (17., 25.), Petan (38.), Kuralt (56.)

A két csapat ebben az idényben már háromszor találkozott, és mindig idegenbeli siker született, így a Villach is vitte el a három pontot az ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokból még december 3-án. A Fehérvár viszont kisebb botlásoktól eltekintve remek szezont fut, és 2007 óta íródó osztrák ligás szereplése során hatodik alkalommal (2010, 2012, 2014, 2015, 2019, 2021) jutott rájátszásba.
A fehérvári hoki legendás alakjának, id. Ocskay Gábornak 69. születésnapján Toni Kähkönen hatalmas gólja vezette fel a mérkőzést, majd még a szünet előtt nőtt a különbség, Erdély Csanád kapásból bombázott a kapuba. A magyar csatár a második harmad elején is eredményes volt, míg a fordulás előtt újból sikerült mattolni az osztrák védelmet, ezúttal az egyensúlyát elveszítő Alex Petan révén.
Az utolsó harmad derekán szépített, sőt, gyorsan ütött még egy gólt a Villach, ám mielőtt nagyobb baj lett volna, Anze Kuralt is betalált.
A Fehérvár őrzi harmadik helyét a tabellán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!