A koronavírus-járvány szinte teljes egészében átírta a 2020-as év versenyeit, melynek lebonyolítása sem volt problémamentes. Több nemzetközi erőpróbát is el kellett halasztani, ez pedig a Haladás VSE korosztályos súlyemelőinek felkészülését, versenyeztetését is megnehezítette. Idén valamivel jobb forgatókönyvre számít a Márkus Erzsébet vezette szakosztály.

A Felkészülést már megkezdték a sportolók, akik kemény alapozást követően csiszolhatják majd a technikai elemeket. A hazai erőpróbára nem is kell sokat várni, hiszen februárban szeretnének Vas Megye Bajnokságot rendezni. Majd néhány héttel később a Baczakó Péter-emlékversenyre kerül sor, amely az áprilisban megrendezendő moszkvai Európa-bajnokságra egyben válogatóis.

Nem maradhat el a Savaria Kupa, X. Tóth Géza-emlékverseny komoly mérföldkő lett az évek során. A terveknek megfelelően magyar válogató lesz ez az erőpróba, amely arról hivatott dönteni, hogy kik vehetnek részt az Európa-bajnokságon. A kontinensviadalt három Haladás súlyemelő is megcélozta, reális is lehet Boros Viktória, Gyürüs Barbara és Polgár Mirjam részvétele a viadalon.

Júliusban Szaúd-Arábiára szegeződik majd a szakág szeme, hiszen itt, a juniorkorúak világbajnokságát rendezik. Résztvevőként a Magyar Súlyemelő Szövetség Boros Viktóriát nevezte. Feladat és cél is akad tehát a szombathelyi szakosztály számára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!