Nehéz időszakon volt túl az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat, amely a nemzetközi porondon a csoportkör után búcsúzni kényszerült, a honi bajnokságban pedig zsinórban három vereséget szenvedtek. Ezen szerettek volna változtatni szombat este, amikor a hasonlóan visszafogott teljesítménnyel kirukkoló Kecskemét látogatott a Rába-parti városkába.

Nagy kérdés volt, hogy a Körmend melyik arcát mutatja az összecsapáson, hiszen amikor jól védekezik Ziga Mravljak együttese bármely csapatot képes legyőzni. Erre gyorsan választ is kaptak a szurkolók, hiszen bár a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan váltottak a piros-feketék. A játékrész derekán nemcsak a vezetést vették át, de növelni is tudták Ferenczék az előnyüket.

Simons triplájával már tízzel ment a vasi alakulat, de Wittmann és Derasimovic pontjaival próbálta a lépést tartani a KTE. Nagy csata zajlott minden labdáért, ugyanakkor a dobások pontosságában a hazaiak álltak jobban. Főként a távoli dobások terén. Ferencz újabb hárompontosával a nagyszünetben 38-30 állt az eredményjelzőn, biztató volt a folytatásra nézve.

A térfélcserét követően is pontatlanul dobáltak a csapatok, a rossz sorozatot ismét Benjamin Simons, a Körmend új játékosa törte meg. Majd Taylor lépett elő főszereplővé és a pontszerzés mellett a védekezésben, a lepattanózásban is villogott a center. Az utolsó negyed előtt már tizenhat ponttal állt jobban a Rába-parti alakulat – teljesen megérdemelten.

Az utolsó felvonást Wittmann trojkája nyitotta, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a Kecskemét. A mérkőzés ezen szakaszában minden hazai játékos felszabadultan és főként eredményesen játszott. A magabiztos győzelem mellett annak is örülhetnek a szurkolók, hogy ezúttal rendkívül stabil volt a vasi alakulat védekezése is.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-57 (16-8, 22-22, 20-12, 19-15)

Körmend: Thames 11/3, Mócsán 5, Ferencz 12/6, Durázi 6, Taylor 14.
Csere: Simons 15/15, Ireland 10/3, Takács 2, Németh Á. 2, Tóth N. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Kecskemét legeredményesebb dobói: Thomas 15/3, Dramicanin 14/6, Wittmann 10/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!