A felsőházi rájátszást tűzte ki célul a Haladás VSE másodosztályú röplabdacsapat. A szombathelyiek rendkívül fiatal átlagéletkorú kerettel rendelkeznek, ennek ellenére sikert-sikerre halmoztak eddig. Az első két hely megszerzése elérhető közelségbe került a vasi alakulat számára, már csak az volt a kérdés a vasárnapi mérkőzésen, hogy ki lesz a listavezető a nyugati B-csoportban.

A Palota otthonába vizitált Mucsi Péter együttese és nem titkolt szándékuk volt megnyerni az összecsapást. Ugyanakkor a fővárosi alakulat szeretett volna visszavágni a Szombathelyen elszenvedett 3-1-es vereségért. Hatalmas elánnal estek egymásnak a csapatok, igazán látványos labdameneteket sikerült összehozniuk a főszereplőkenk. Ugyanakkor érződött, hogy a vendégeknél hiányzik a nagy rutinnak rendelkező Szendrődi Rebeka.

 

A vendégek apróbb hibáit azonnal büntette a Palota, megnyerve ezzel az első szettet. Hogy mennyire szoros mérkőzést játszottak a csapatok jól mutatja, hogy minden játszma minimum 21 percig tartott és minden alkalommal elérte a Haladás is a 20 szerzett pontot. Hiába a nagy erőfeszítés, ezúttal nem termett babér a szombathelyieknek, akik ezúttal vereséget szenvedtek.

Az elkeseredésre azonban nincs ok, hiszen még egy mérkőzés vár a Haladás játékosaira. Az alapszakaszt a TRSE otthonában zárják Zoltán Annáék és már behozhatatlan előnyre tettek szert üldözőikkel szemben. Így az is biztosnak tekinthető, hogy a B-csoportban a második helyet csípték meg a szombathelyiek és készülhetnek a rájátszásra is.

Palota VSN Kft. – Haladás VSE 3-0 (23, 23, 20)

Haladás: Katona V., Fatér J., Csóka L., Zoltán A., Héjj L., Takács B., Németh N., Németh B., Sajben L., Horváth B., Varga Á., Blázsovics.
Libero: Kiss D.
Vezetőedző: Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!