Igazi ritkasághoz lehet hozzájutni, kerek egymillió dollárért! Hogy mi kerül ennyibe egyetlen pár cipőben, arra most fény derül. A lábbeli minden szempontból ezer szállal kötődik a kosárlabdázás ikonjához, Michael Jordenhez. Az 1985-ben piacra dobott, elsőgenerációs Jordan 1 névre keresztelt lábbelit maga a sportoló is aláírta, amit egy hivatalos elismervény is megerősít.

A szabályokat teljesen semmibe vett ez a cipő, ugyanis addig az NBA szabályai szerint nem lehetett ilyen “megkülönböztetett” cipőben pályára lépni. Ne feledjük, 1985-ben még annyira komolyan vették az előírásokat, hogy a legendás játékosnak mérkőzésenként 5000 dollár bírságot kellett fizetnie, amikor ezt húzta fel a találkozókra. A méretezés szintén elüt az átlagostól.

A cipő felemás számozású, amerikai szabvány alapján az egyik tizenhármas, másik tizenhárom és feles, épp úgy, ahogy maga Jordan is szerette. Az árverésre kínált lábbelit egyébként 1985 februárja és áprilisa között gyárthatták és szinte kifogástalan állapotban vannak. Fontos tudnivaló, hogy ebből a típusból – aláírással is ellátott cipőből – csak kettő van az egész világon!!! Licitálni pedig az egyik ismert aukciós oldalon lehet, de a kikiáltási ár meglehetősen borsos az egymillió dollárral…

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!