Rendkívül eredményesen teltek a Haladás VSE második számú futsal csapatának napjai. A koronavírus-járvány miatt halasztott mérkőzését azzal a TFSE-vel vívták a szombathelyiek, akikkel a soron következő bajnoki mérkőzésüket is vívták. Ennek eredményeként egy hét leforgása alatt kétszer is összemérhették tudásukat Nagy Kevinék a fővárosi listavezetővel.

A vasi megyeszékhelyen megvívott találkozón 3-2 arányban bizonyult jobbnak a zöld-fehér alakulat. Sziffer András tanítványai végig vezetve tartotta otthon a három pontot és minden bizonnyal hasonló forgatókönyvben reménykedtek a visszavágót illetően is. Ez azonban sokkal nehezebb feladatnak bizonyult, mint előre bárki sejthette volna.

Pedig jól kezdett a Hali, hiszen először Kovács Máté, majd Gerencsér Antal is feliratkozott a góllövőlistára. Magabiztosan játszott a vasi alakulat, igaz a fővárosi együttes is megdolgoztatta a vendégek kapusát. A játékrész derekán aztán a zöld-fehér védelem megingását sikerült kihasználnia a TFSE-nek, amely két perc alatt eltüntette hátrányát és egalizált.

A térfélcserét követően is támadásban maradtak a szombathelyiek, de gólt ismét a házigazda szerzett. Fehér Krisztián lövése talált utat a kapuba, fordított tehát a TFSE. Ezután nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Hali és a hajrában siker koronázta támadásaikat. A 37. percben Nagy Kevin, az utolsó másodpercekben pedig Szakasics Balázs is betalált.

Ezzel pedig 3-4 arányban megérdemelt győzelmet aratott a szombathelyi együttes, amely kétszer is kétvállra fektette a listavezetőt. Ez a bravúr pedig egyetlen másik csapatnak sem sikerült a bajnokság során. A Haladás így – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – bebiztosította második helyét a tabellán és nyugodtan készülhet a Tihany elleni mérkőzésre.

TFSE-Szertársport.hu – Haladás VSE II. 3-4 (2-2)

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Szakasics B., Horváth Z., Németh B., Gerencsér A., Horváth N., Henrique.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kiss G. 13′, Sóvári B. 15′, Fehér K. 24′ illetve Kovács M. 2′, Gerencsér A. 7′, Nagy K. 37′, Szakasics B. 40′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!